Jag har aldrig orkat äga världen förut

Idag sa pappa att jag verkar må mycket bättre, och att han kanske inbillar sig, men jag verkar glad nästan hela tiden, det lyser om mig.
   Sen sa han att han kanske bara inte hade råkat ut för det, men visst är jag väl lugn och stabil i humöret och jag blir knappt ens irriterad, och när jag blir det går jag undan istället för att explodera.
   Efter en kram tillade han att det kanske bara var han som ville att det skulle vara så, men nog är jag tillfreds med livet.

Jo, pappa.
   Jo, pappa, jag tror att det du säger är sant.
   Jo, pappa, det här året ska vara mitt år. Äntligen ska Hannah orka leva ett helt år lugn och utan depp och ångest och svarta tankar och äntligen ska Hannah våga vara sig själv, med stabilitet och ord och meningar som faktisk ska få lämna munnen.

Det här året började helt fantastiskt.
   Jag har under den här månaden visserligen mått dåligt korta stunder, men jag har fått bukt på ångesten nästan direkt och kan faktiskt avhjälpa det onda innan det kommer. Jag har oro i kroppen, men den kan jag ta ut på konstruktiva sätt. Jag kan tänka positivt, jag kan planera saker, jag har aptit - en enorm aptit och jag blir nästan rädd över hur mycket jag äter nu för tiden, även om jag faktiskt innerst inne vet att de portioner jag upplever som massiva är lika med normalportioner för tjejer i den här åldern. Men jag äter regelbundet, blir faktiskt hungrig och förstår att det är hunger och att jag ska äta då.
   Jag är frisk och sund och har ork till att göra saker. Och visst, det är än så länge bara sista Januari, men för mig känns det som väldigt, väldigt lång tid.
   Jag vet att det här året kommer att fortgå på samma sätt. Jag vet att även om ingenting varar för evigt så vågar jag resa mig när jag faller. Varje fall gör ont, men det är värt det, så värt att resa sig om än bara på knä efter varje fall och det är inte så farligt att slå sig. Man sätter på ett plåster och snart bleknar de flesta ärren.

Jag är kär, glad och galen - precis som en Hannah ska vara.

"Hey, dad? It's ok if i'm not gay, right?"

Tittar på 2½ men med Jessies dator i knät. vill ha en egen dator! Eller... Vill ha en bärbar dator. Hehe.
   Har även insett att jag vill ha svart mössa och svarta vantar. Radigt och rutigt går inte alltid ihop och min nya supersnygga jacka är rutig i många färger. Tufft.

Jag har kommit fram till att eftersom jag är en ny människa (nja, men nästan) och det här året är liksom början på resten av mitt liv ska jag börja använda byxor igen. Nästan. Ja, jag ska iallafall ha byxor ibland. Kanske.
   Iallafall ska jag börja gå in mina nyaste kängor. Med start imorgon. Känns lite fail att bara ha dem ståendes i garderoben.


Bilden är tillägnad Erik. Bara för att jag saknar honom värsta mycket.


"No puppy! Bad puppy! Make you into puppy slippers."

Hembakt pizza, mys och Sherlock Holmes på bio igår med snygg-Erik. Pizzan var väl sådär helt ärligt, men filmen var asbra! Sen gick vi hela långa vägen från bion hem till mig, värmde på pizza - köpt - och kröp i säng. Där vi stannade till två idag eftermiddag innan vi släpade oss upp för frukost. Pojken min åkte hem redan vi tre, fattar inte varför han har så bråttom att komma hem hela tiden. Suck. Karlar.
   Nu håller jag på att ska packa, det går halvdant... Ska hem till pappa redan vid sex idag.

Söndagar är sega dagar.


Iallfall så blir jag hemma hela dagen imorgon. Har bara en lektion och på den ska jag iväg och ta sista Gardasil-sprutan. Tycker det är orättvist att Alex och Juho går i samma klass. Min pojke är inte ledig imorgon, så jag ska tjura på en massa över det. Får trösta mig med att vi får långhelg med ledigt från och med torsdag och då ska jag vara med snyggingen min. Tycker att någon borde ha filmkväll den helgen. Kanske jag. Kan fråga pappsen om jag kan ha det på fredag, vilken bra idé. Hoppas på att folk kan då.

Imorgon har jag varit tillsammans med min pojkvän i en månad.
   Jag är mycket kär.
   Och mycket glad att Erik är kär i mig.

Money, money, money...

Birsta med älsklingsalex today. Det var kul. Det var slöseri med pengar på choklad, men ibland får man faktiskt.
   Err, köpte en kjol också. Som jag igentligen inte behöver, men som jag är lite sådär kär i. Visserligen har Nemo en likadan och Alex en fast vit, men jag bara kände att jag behövde en tyllkjol som står rakt ut. Faktiskt.
   Dessutom äger jag nu ännu en jacka. Min åttonde. Men jag behövde en ny jacka att ha i vinter då min älskade gick sönder i julas. Visserligen är inte den här så varm, men den är sjukt snygg och den är tillräckligt varm att ha som vinterjacka. Kan faktiskt ha en tjocktröja under, så det så.

Har faktiskt "slösat" lite pengar på en present åt min Erik. En inte-födelsedagspresent. Som han ska få idag när vi ska på bio. Det räknas föresten inte som slöseri när det är presenter, så det så! Bio är inte heller slöseri på pengar. Mat är det ibland och kläder är det alltid. Enligt min filosofi iallafall.

Nu är jag vrålhungrig och saknar Erik, så jag ska nog göra något åt det istället för att blogga på som en annan hjärndöd.

Pusshej

Så är det.

Annars är ju Woodenbridge ett riktigt stiligt efternamn.

Fnys fnys MJAO

Idag var jag kandidat till "Miss Sverige". Iallafall enligt min retoriklärare, som efter dagens tal (det gick ganska bra för mig faktiskt. Ett bra tal, men helt utan finesser och med ett ganska platt slut) plockade fram mig, Vickan, Mary och Malin och körde upp en mick i nasiktet på oss och frågade varför just vi skulle bli Miss Sverige. Haha, det var kul.
   På Geografin hängde vi på en utställning på Kulturmagasinet och eftersom vi slutade redan vid kvart över två slog jag mig ner i biblioteket med en supermysig bok i väntan på att Lusse skulle dyka upp. Självklart har jag gömt både boktitel och författare, men jag kan rekomendera den. Heh.
   Ifallafall tog jag och Lusse en sväng på stan innan vi gick till hennes mammas jobb, för att låta henne köpa en jacka åt sin dotter och därefter bjuda ut dito och hennes vän på middag. Biteline. Pizza. Med parmaskinka, mozarella, soltorkade tomater, ruccolasallad och rödlök. Mums.
   Efter den härliga middagen (Lusse, hälsa din mor än en gång tack för maten och att hon är supergullig, men inte bara för att hon bjöd på middag) gick vi till Hedbergska för att se musikesternas vårshow med Josse och Ria. Jag hade inte allt för låga förväntningar eftersom jag såg första akten i tisdags och blev besviken på bristen av energi. Men jag blev verkligen possitivt överraskad. Den var energisk rakt igenom, jättesupebra, och alla var jätteduktiga. Precis som man faktiskt förväntar sig att deras framträdanden ska vara.

Imorgon blir det en sväng på Birsta med Alex och därefter ska jag vara med Erik. Bra dag med andra ord.

Hoppas alla där ute haft en bra fredag och får en jättebra helg!

Cheers


Godmorgon världen!

Dagen började väl sisådär, kom upp ur sängen och fick i mig frukost iallafall. Skulle få skjuts av mamma till skolan, men eftersom hon - som vanligt - blev försenad så fick jag förutom tråkig väntan på att hon skulle bli klar även gå från IP. Kallt.
   Väl på skolan hittade jag en Alex i biblioteket/datasalen och av henne fick jag en inte-födelsedagspresent: helt underbart supersöta sockar med körsbär och spets på! Aaaw, hon är bäst! Tacktacktack och puss på nosen syster!

Nu ska jag iväg och ha retorik, jag är inte ett dugg förberedd. Haha, det kommer så inte gåbra, men jag får skylla mig själv.

Hupphej!

...kom hit skall du få en puss

Skola, skola, skola hela dagen lång, tralla la la laa. Ingen första lektion för läraren dök aldrig upp. Hon blev säkert insnöad. För även om det inte är snöstorm ett dugg så snöar det som satan och man får skotta hela tiden och inga bussar håller tiden utan kommer lite nu som då. Taket på GA (skolan min) läcker. Det droppar seriöst, det är illa. Men ganska kul. Och på lunchen fick vi två sorters korv och någon typ av bacon/sidfläsk (i princip samma sak) och stuvade makaroner. Kunde vart mycket, mycket värre.
   Grisdagen fortsatte med att jag fick fläsk hos Erik också. Hans föräldrar är gulliga. Erik är bäst. Jag är kär.

Imorgon ska jag argumentera för varför vi ska bygga ut alla järnvägar och varför vi ska flytta Sundsvalls busstation till Centralstationen och även bygga ut den. Med miljömuppar och djurens rättare som publik (fiktiv). Jag orkar inte, orkar inte, orkar inte. Om det inte vore för att jag kommer att vara tvungen att redovisa det på tisdag själv så skulle lätt förvova mig imorgon. Vore det inte för att jag ska vara med Lusse efter skolan, sedan gå på vårshowen, sedan dra till Jonas och om inte Elvira vore hemma hela dagen lång så skulle jag lätt sjukanmäla mig och skrutta runt hela dagen. Kan ju alltid hoppas på att det snöar så mycket att bussarna blir inställda och låtsas att jag bor i Gångviken.. Dock skulle mamma ganska snabbt se igenom min plan. Haha, hey, märks det att Hannah är skolled? Led på allt faktiskt. Vill krypa ihop i någon soffa och käka mackor med hong på (sjukt underskattat) och dricka te med Erk insvep i en filt och med en.. två.. hundra filmer och bara mögla bort. Vore mysigt. Man kan stryka filmerna och bara mysa med Erik, hehe. Fast, okej, jag skulle inte ha något emot att avbryta det med lite tedrickande/mysandes med Alex, men själva grejen: Hannah+skrutt=sant.
   Jag är inte byggt för mörkt väder och snö och skola och kyla och skola. Usch.

Nu vill jag ha mer macka för jag är hungrig. Som vanligt. Macka är gott. Speciellt om det kommer i rostad form och med honung på. Tillsammans med te. Men jag är för lat för att koka te så jag kommer antaligen dricka apelsinjuice. Gott det med, iallfall om det är frukkött i, vilket vår juice har. Nom nom.


Imorgon har jag för övrigt ingen bild

Vincent Dixon




              

      
Klicka på bilderna för att se dem större

[ www.vincentdixon.com ]


Good morning mrs Albertsen

Blev bara en lektion för mig idag och under den lektionen gjorde jag inte mycket vettigt eftersom jag hade sån mensverk. Efteråt åkte jag hem. Jag vaskyr mens. Inte mensen i sig, men jag avskyr det faktum att jag blir så fruktansvärt dålig när jag har den. Får ont i mage och rygg - som de flesta - men får så ont att jag bara vill ligga på golvet och grina. Ibland får jag äver feber och/eller kräkningar. Tummen upp.
   Idag har jag iallfall fått slippa hysat lindrigt undan och har bara ont. Visserligen så pass ont att jag endast orkar förmå mig till att ligga i sängen och sörpla te med mammas varma dator på magen, men ändå.
   Och det finns ju alltid de som har det värre, så jag ska inte klaga. Så mycket. För klaga har jag rätt att göra - om naturen skulle vara så jävlig att den gav mig fetaste mensverken så får fan resten av jordens skapelser dras med det och det dåliga humör jag får av det. Så det så.

Iallfall, lite roligare saker. Titta förbi A-listan någon gång, rätt kul listor ibland. Gillar bäst veckans inne-/och utelista.


(det är snöstorm ute)

I morse vaknade jag vid femtiden. Supermys. Somnade om och sov jättegott. Blev väckt åtta med meddelandet att Elvira var sjuk och hemma så vi skulle inte uppvakta henne nu på morgonen. Ställde klockan på ringning halv nio och somnade om. Vaknade. Åt frukost. Äter fortfarande frukost. Funderar på att göra allvar av de planer som kretsat i mitt huvud sedan igår eftermiddag - skita fullständigt i ryskan. Juppjupp, Hannah skolkar. Det trodde ni inte om mig. Heh. Jag orkade inte med den igår, och jag orkar inte med den idag. Att Juho dissar mig ger mig faktiskt en konkret anledning att inte gå, istället för den klassiska "orkar inte". Man måste faktiskt ha lunchsällskap här i världen, annars dör man.
   Okej, Hannah bestämde sig visst. Hon försov sig. Ojdå. Hehe, nu börjar jag visst efter lunch.

Jag har just gjort en fantastisk upptäckt förresten: Elvira pratar i sömnen. Eller, hon pratar kanske inte, men hon mumlade och gnällde i flera sekunder! Vilket kan, eftersom hon har feber, leda till lite sömnsnack, som är det mest underhållande som finns. Hurray.

Iallafall:
Säg

grattis


till min sjukt snygga och snälla styvsyster som fyller arton idag!


Bilden är tagen från hennes blogg <--Spana in! Så värt!


Det borde stå en rubrik här, men jag orkar inte hitta på något

En del skriver med så mycket kraft och känslor att man nästan inte vet vart man ska ta vägen när man läser det. Hittat en ...text som jag är handlöst förälskad i. På ett sätt önskar jag att det vore jag som skrivit den, så klart, men samtidigt inte, för jag vill inte vara med om det som man kan föreställa sig att den här tjejen gått igenom för att kunna skriva den.

Tova Nilsson har skrivit "Jag skulle bara skriva ett brev och säga att jag mår bra men jag saknar dig" (klicka på länken, hon är värd ansträngningen).

"Jag skulle skriva dig ett brev, och tala om hur jag mår och att jag mår. Men brevet saknar slutstation och är man fortfarande avsändare om man inte vet vem man är?

Det regnade imorse, om du inte hörde taket tala. Om du inte såg hur världen flöt ihop bortom fönsterglas. Solen sken när jag satte fot efter annan på den stig du aldrig vandrat. Solen sken idag, om din kind förlamats från värme. Om du inte ser ljuset längre.

Det är snart sommar nu, men det var ingen snö i julas. Januari blev februari och mars sprack upp i april vars knoppar brast i maj. Det är varmt nu, men det åskar ibland. Jag minns att du höll mig i handen ibland, hur lugn du var när stormen rev. Du brukade tona ner musiken, lyssna till vinden som rev i buskar träd och plast. Min spade bröts av vinden och min hink var fylld av vatten när solen spräckte molnen.

Det är snart sommar nu, och jag har vandrat ända hit. Jag har fortfarande fränkar på näsan om du nu minns och jag har färgat håret blont och brunt och ljust igen. Jag är nästan som jag var fast det är en hel livstid bort. Jag sjunger fortfarande falskt och det skär i hela mig ibland. Jag har köpt svarta vita röda skor men var inte orolig, mitt tomrum är inte fyllt. Det finns fortfarande plats om du skulle vilja men det vill du nog inte och det är det som hugger så i mig.

Jag skulle skriva dig ett brev och säga att jag mår bra och att jag fortfarande lever. Men blixten slog ner med att det inte spelar någon roll för dig och det var kanske bara mina fönsterglas som flöt ihop. Jag skulle berätta att jag mår bra men jag saknar dig. Jag har skaffat pojkvän och han håller mig i handen när åskan går ibland, så som du gjorde. Jag har köpt nya tröjor jackor mössa och vantar men jag fryser ändå. Jag vill inte sluta skriva mitt brev för det var så länge sedan och jag har så mycket att berätta och om jag klistrar igen kuvertet kommer jag se att jag inte har varken mottagare eller address och är man verkligen avsändare då?

Fan. Fan fan fan pappa. Jag skulle ju bara berätta att jag mår
bra."



Första gången jag läste gick det rysningar efter ryggraden och jag blev seriöst tårögd.


Annars då?
   Jo, annars har Hannah gått i skola, hängt på kulturmaggan med Ria, Alex, Juho och Tomas från BodyHorror (det sista är liksom coolhetsfaktor hög och förhoppningsvis kanske Alex skriver ut en förklaring till varför en sådan tuff människa hänger med oss mindre tuffa människor för jag orkar inte) och varit med värdlens bästa Erik.
   Jag, Alex och Erik bakade asmegagod pizza hos mig innan Alex teater. Sen har jag och pojken min myst hela kvällen. Hoho, jag är kär.

Imorgon fyller Elvira år, vilket är lite tärt, för då får inte jag spendera någon tid på onsdagscafé utan måste direkt hem efter skolan och stanna hemma hela kvällen lång. Vilket alltså innebär no Erik. På torsdag ska jag äta middag med Alex (kanske måste boka av pga pengabrist) och efter det blir det bild (även om jag inte äter middag med Alex måste jag hem och äta så jag kommer inte hinna ändå om jag slutar så sent som jag faktiskt gör). Bilden äger, att inte träffa Erik suger. På fredag ska jag äta middag och se på Hedbergskas vårshow med Lusse, vilket automatiskt innebär att det inte finns tid för Erik.
   Jag. Kommer. .
   Okej, kanske inte, men det är superintekul att vara utan pojke i så lång tid. Usch. Det är synd om mig. Okej, det är synd om honom också. Är asavis på Alex och Juho som går i samma klass. Hm, det skulle nog vara tärt i längden, men hellre det än att "aldrig" träffas, faktiskt. Tänker dock ta igen det nästa vecka när vi är lediga torsdag och fredag, plus helgen, vare sig han vill det eller ej (fast det borde han vilja. Tror jag. Hoppas jag).

Mer än så kan jag inte tömma mig på och nu ska jag iallafall tvätta ur hårfärg och äta innan jag svälter ihjäl (jag är väldigt ofta nära döden har jag upptäckt).

Cheers

Värst vad Hannah har blivit nostalgisk då

Måndagar är ofta väldigt dryga dagar eftersom jag slutan redan klockan ett och förutom Alex så är det ingen annan som slutar så tidigt och Alex är ofta med Juho nu för tiden (men oj, vad kan det bero på? Haha, klandrar henne inte). Idag var min måndag dryg fram tills två ungefär (dvs. inte allt för kort efter att jag kommit hem) för sen kom jag på att jag kunde baka chokladmuffins (dock utan vaniljklet).  Sen var Sims3 jätteroligt en stund. Sen lekte jag duktig för en gångs skulle och försökte plugga ryska en syund, men jag orkade bara läsa igenon en halv text och träna uttalet innan jag gav upp med insikten att jag verkligen inte fattade någonting. Jag känner igen så gott som alla ord, men jag minns inte vad ett enda betyder. Jag är ganska hopplös när det gäller språk...
   Efter misslyckade studier har jag mest suttit och kollat igenom lite bilder, så här kommer några som för mig väcker minnen till liv igen.
   Men jag är väldigt glad åt nu och vill inte tillbaka till då även om saknaden efter vissa saker alltid kommer finnas.


Lusse på tåget på väg till hennes underbara farmor och farfar


Emelie på bryggan vid "början" av strandpromenaden


Alex - Hannah - Joche, under Alnöbron


Högst upp och åt höger: Anna, Emma, Jessica, Hannah, Lusse, Lisa


Nea visar sin nysydda klänning - syslöjden i mitt hjärta


Joche och Hanna förbereder sig inför en attack av okänd sort (antagligen Nemo)


Samma dag som bilden ovan - Janne och Alex

 


Imorgon blir det vårshow istället för idrott, det välkomnas! Sen ska Alex och Erik med mig hem och baka pizza åt min kära familj som inte orkar (hinner) laga mat. Hoppas bara pizzan räcker... Får väl ställa mig och baka något bröd för att mildra moders veka hjärta - eller så hoppas jag att gårdagens kakor och dagens muffins räcker för att få henne vekna tillräckligt mycket för att bjuda två personer till på middag. Känner jag henne rätt kommer hon gnälla före och tycka att jag borde ta med mig Erik och Alex på middag fler gånger efteråt, haha. Hon är härlig min mor.
   Mm, vad gott med bröd... Tvingar nog med Jess till konsum så jag kan köpa jäst och baka frukostbröd ikväll, är på värsta bakhumöret nu känner jag. Jag skulle bli en bra hemmafru (iallafall när det hjäller matlagnings- och bakdelen, städningen är väl lite sisådär...).

Pusshej, nu ska jag hjälpa mami med middag.

4.

"The Dalai Lama's Instructions for life:

 

Take into account that great love and great achievements involve great

risk.

 

When you lose, don't lose the lesson.

 

Follow the three R's:

- Respect for self.

- Respect for others.

- Responsibility for all your actions.

 

Remember that not getting what you want is sometimes a wonderful stroke of

luck.

 

Learn the rules so you know how to break them properly.

 

Don't let a little dispute injure a great relationship.

 

When you realize you've made a mistake, take immediate steps to correct

it.

 

Spend some time alone everyday.

 

Open your arms to change, but don't let go of your values.

 

Remember that silence is sometimes the best answer.

 

Live a good, honorable life. Then when you get older and think back,

you'll be able to enjoy it a second time.

 

A loving atmosphere in your home is the foundation for your life.

 

In disagreements with loved ones, deal only with the current situation.

Don't bring up the past.

 

Share your knowledge. It is a way to achieve immortality.

 

Be gentle with the earth.

 

Once a year, go someplace you've never been before.

 

Remember that the best relationship is one in which your love for each

other exceeds your need for each other.

 

Judge your success by what you had to give up in order to get it.

 

Approach love and cooking with reckless abandon."


Sommarfrost

Mmm, sov som en liten gris inatt. Superhärligt. Somnade nästan direkt jag la huvudet på kudden och det händer verkligen inte ofta! Det enda som kunde gjort det bättre var ifall Erik sov hos mig, hehe.
   God frukost och ny kjol. Allt känns liksom bra. Gårdagens dumma känslor är borta och som jag är glad åt det! Fattar inte vart de kom ifrån... Hm, sånt är livet. Den här veckan ska vara bra iallfall, för det har jag bestämt. Om allt går enligt planerna återstår att se, men jag ska göra mitt bästa.

Saknar våren. Idag är det minus tio och jag orkar inte med den här äckliga kylan. Usch, jag är inte skapt för kallt väder. Jag vill ha värme. Puuurrrr, jag är en katt. En katt som nu ska gå ut med hunden.

Hoppas alla där ute får en riktigt bra dag!


3.

"Poesi och visor är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en, och det enda man kan göra är att gå där de kan få tag på en"
Nalle Puh (A.A. Milne)

Publicerad 2008-01-08 kl 17:41

Rensar bland texterna på mitt poeterkonto, och eftersom jag inte vill radera något så klottrar jag ner det på andra ställen. Och en del saker är ju bara knepiga!

alexandra # säger:
Det var en gång en liten flicka..
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
som hette alexandra
alexandra # säger:
Hon hade väldigt vassa ögon
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
som hon kunde klippa tyg med
alexandra # säger:
En dag när alexandra klippte tyg..
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
så blev tyget till en rosa orm
alexandra # säger:
den rosa ormen sa:
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
hej alexandra, jag ska bita dig i lilltån!
alexandra # säger:
alexandra blev mycket lättad då hon trodde att ormen skulle bita henne i stortån
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
ormen blev stött över att alexandra trott att den skulle sjunka så lågt som att bita henne i stortån, så den sa :
alexandra # säger:
Akta dej, din lilla männsika, så att jag inte kontaktar Ormarnas förordningsbyrå och tar med alla ormar och tar över människornas styre
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
alexandra blev rädd och drog genast av sig sina strumpor så att ormen kunde bita henne i lilltån
alexandra # säger:
men när hon drog av sej strumporna såg ormen hur oehörd vacker hennes stortå var..
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
så den högg till! rätt i stortån
alexandra # säger:
alexandra skrek av åtrå
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
det ormen inte räknade med var att alexandras skrik var förtrollat
alexandra # säger:
alexandra # säger:
av den lilla gröna strumpan som hela tiden legat på en stol och sett oskylid ut
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
så när hon skrek blev alexandra förvandlad ...
alexandra # säger:
till en..
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
lila dvärgsilkesapa med trollsländevingar!
alexandra # säger:
ormen blev så förvånad att hans tunga växte ihop
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
och alexandra flög iväg på sina vingar
alexandra # säger:
och kvar var ormen och strumpan
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
som genast blev kära i varandra
alexandra # säger:
och hade lite trevligt i alexandras skrivbordslåda
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
men det de inte räknade med var 1. alexandra var fortfaranda inomhus eftersom hon som apa inte kunde öppna dörrar och fönster och 2. trollslände vingar kan inte bära apor även om de är lila, så rent tekniskt sett så var hon kvar i rummet och såg vad strumpan och ormen höll på med
alexandra # säger:
men det visste som sagt inte strumpan och ormen om så de fortsatte med att
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
göra trevliga saker i skrivbordslådan
alexandra # säger:
alexandra suckade på en lila dvärgsilkesapas vis och
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
ringde till sin vän plutten (för telefonen kunde hon använda även fast hon var apa )
alexandra # säger:
plutten var en ..
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
akvariefisk
alexandra # säger:
och alexandra sa till plutten
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
'hej plutten, kan du komma och bryta förtrollningen så jag blir en människa igen?'
alexandra # säger:
plutten sa : Ja, jag ska bara äta upp mina kompisar..
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
men sen kom han, och med sig hade han sin förtrollningsbtytarkompis Läskiga Kalle På Bilden Med De Fina Ögonen
alexandra # säger:
alexandra blev jätteglad , hon blev så glad att hon.
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
kissade på sig
alexandra # säger:
men sen såg hon att hon egentligen inte hade kissat på sig, utan det var plutten som hade kastat vatten på henne
alexandra # säger:
( )
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
fast inte kastat vatten som 'kissat', utan han hade ne hink vatten som hade vatten i
alexandra # säger:
precis, inflikar berättaren lite spontant
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
exakt, håller berätarens vän med, och inflikar att det börjar kännas som om berättaren behöver nå ett slut snart
alexandra # säger:
berättaren håller med och påpekar att dom borde återvända till berättelsen
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
berättarens vän håller med och fortsätter på berättelsen med : pluttens förtrollningsbrytarvän bryter alexandras förtrlollning så hon blir en människa igen
alexandra # säger:
alexandr säger tack och går ut i rummet
alexandra # säger:
ormen och strumpan ligger kvar i lådan men..
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
det är det ingen som kommer ihåg
alexandra # säger:
nu tar historien slut..
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
så då säger vi med gemensamma krafter :
alexandra # säger:
THE END!
© Ηαηηαh ' ラヴ säger:
och morris hälsar


Skalbaggsfjäder

Med undantag för kjolen jag satt på mig av anständighetskäl och tröjan och strumporna jag har för att inte frysa sitter jag fortfarande i samma kläder som jag sov i (sov i leggings och t-shirt). Känns medium fräscht, men dagen har varit allmänt seg, deppig och sugig, så jag orkar inte bry mig. Morgonen var bra, då fick jag vakna med Louise och äta frukorst och spela Sims innan hon åkte halv ett. Efter det har humöret halkat nedåt. Sämst. Nu på eftermiddagen fick jag fetaste depprycket och låg och tyckte synd om mig själv och läste "Pojken som botade sömnen". Sen ryckte jag upp mig och åt smaklös middag.
   Har iallafall fått något gjort under dagen. Bakat kolakakor och gaffelkakor. Nom nom. Saknat sällskap då ingen vart hemma och datorn småstrejkat och inte velat ge ifrån sig något ljud, så jag har lyssnat på finsk radio. Jippie.

Nåja, som sagt, nu är allt ganska bra. Är rätt trött, men det beror nog mest på att jag inte varit ute något idag. Tycker jag ska få någon att massera mig imorgon, för min nacke är stresspänd och det är aldrig kul. Orkar inte skola, det är så tråkigt och jobbigt. Får trösta mig med att jag bara har två lektioner på måndagar. Funkar inte alltid så bra, eftersom de två lektionerna är samhällskunskap och - nu - kriminologi. Visserligen äger Jannice, men plugg är alltid plugg och kriminologi kommer antagligen att vara jävligt intressant, men genomgångar är alltid genomgångar och är man trött så är man faktiskt trött! Så är det bara. Hm. Undrar om jag kan få någon att gå på stan med mig imorgon. Ska köpa present till Per och lämna tillbaks några böcker på bibblan. En bra sak är ayt jag inte behöver bekymra mig för present till Elvira, för mami har köpt en halsband till henne från mig, Simon och Jess. Och sig själv förstås. Synd bara att Elvis-pelvis fyller år på onsdag, för då blir det inget Pipeline för mig... Haha. Klagar inte mycket, får ju en massa god mat hemma och så. Men jag föredrar vännersällskap framför hennes släktingar...
   Aja, sånt är livet, man fyller 18 bara en gång!


Life sucks, then you die

hum di dum
   Tja, dagen igår var ju som den var, men den var väl bra. Lite tradigt att sitta en lokal fylld med okända människor och se dem bli fulla, men det fanns ju trevligt folk där med. Synd om Nea som stressade ihjäl.
   Promenad hem vid halv tolv, tappa mobilen i snön vid trappen. Härligt.
   Mysigt sovsällskap.

Var på dåligt humör hela nästan hela dagen, dock tror jag att jag dolde det ganska väl. Eller okej, inte när jag tappade mobilen kanske, då var jag sur. Och jag var väldigt sur och iriterad på Erik ett tag, varför vet jag verkligen inte. Ett tag var det väl kanske inte heller, snarare från nio och tills jag vaknade. Jag är fruktansvärt hopplös och dum hela jag och borde inte få finnas. Usch.

Irriterande tråkig dag idag. Jag tycker så inte om söndagar, är aldrig någon som vill vara med en. Fast det kanske inte beror på att det är söndag, utan för att det är jag. Vem vet?
   Har ett gäng kolakakor i ugnen nu, sen ska jag baka muffisn med vaniljklet och kanske lite andra kakor. Får någonting att göra iallafall.

Men hey, märks det att Hannah inte är på bra humör?

Nu ska jag dra något gammalt över mig, puss hej.

Pompidipom

På lördag fyller Per 48. Han ska få godis av mig. Vet inte om jag ska köpa en chokladkaka eller plocka ihop en godispåse. Han är en riktig gottegris och så gillar han att få saker han inte väntat sig.
   Vad jag ska ge Elvira som fyller arton på onsdag är däremot ett större problem! Vill ge något lite bättre och något personligt och uppskattat eftersom hon trots allt fyller just arton... Dock är hennes enda intressen fotografering och att leka med olika bildprogram på datorn. Jamen, det känns stabilt! Hm. Typ. Örhängen? Suck. Om hon ändå gillade att läsa, det finns så mycket bra böcker där ute i värdlen som bara väntar på att bli lästa.

Skolan var ovanligt seg och tröttsam idag. Varrenda lektion längtade jag efter att den skulle ta slut. Ont i huvudet, trött och liksom slut. Inte kul. Bilden var mys som vanligt iallafall. Diskuterade gymnasie- och universitetsprogram med vår vikarie samt Johanna och Emmy, ganska roligt och intressant att höra vikariens (ja, jag har glömt hennes namn) åsikter. Hon avråder å det grövsta från att plugga direkt efter gymnasiet. Hon har aldrig varit skoltrött, men var beredd att ge upp efter första året. Och då går hon en "rolig" linje. Så ett år innan vidarestudier, haha.
   Förra gången på bilden skissade vi i intervaller, nu skulle vi välja den/de bilderna som blev bäst och göra en ny bild av, sätta in personerna i olika miljöer. Är inte klar med min bild än, men jag är väldigt nöjd med den. Tecknat/målat den i flytande tuch, vilket har kommit upp på delad etta med bläckhorn och sån där gammeldags penna, ni vet i stål med klyvd spets (underbart verktyg, jag är helt kär).

Imorgon är det skola igen... Orkar inte ha retorik, orkar inte ha engelska, orkar inte kriminologi, orkar inte ha naturkunskap... Uh. Efter skolan vill jag göra något. Om jag orkar. Kanske går på Domsaga på kvällen, om jag inte är allt för trött. Kanske övertalar pappa och Erik om vilken utmärkt idé det är att jag sover hos Erik. Vet dock inte ifall jag får något att haka på... Dubbelsuck.
   På lördag ska jag iallfall vara pigg. Har jag bestämt. Ska till Nea redan vid tre för "förfest och mys". Får se vart det hamnar. Hoppas det kommer vettigt folk dit. Och om det håller sig inom rimliga gränser. Nea känner dock jävligt suspekt folk, med suspekta vanor och gränser. Isånnafall sticker jag och Lusse hem och ser på Bridget Jones och käkar chips all night long. Nåja, bra folk finns det ju med. Som Emelie och Hanna. Och Linnéa själv såklart! Saknar. Alla tre.

Hungrig. Igen. Nu ska jag äta och dricka te.

Puss och kram.

Köttbulle, köttbulle, vifta på sin svans...

Hahahha, läste tidningen nu när jag åt "middag", och hittade i "Lilla ST" (lokaltidningens barndel) en liten insändare som jag höll på att dö åt:

"Jag är lite småkär i Göran Pärsson men vart är han? Min kompis säger att han är kusin med kungen så han borde vara med i tv ibland men det är han inte. Kan inte ni fråga kungen vart Göran är för jag måste fråga veta varför jag är så kär i honom"
Sanna, 10

Charmigt eller bara failat?
   Kul iallafall.

Idag när vi (jag, Alex, Juho och pappa) åkte från Pipeline (okej, pappa hade vart på skaten) så diskuterade vi Per Gessle. Fast så mycket diskussion var det ju inte, vi satt endast och fetsågade honom. Den mannen är vidrig. Människorna som gillar honom är vidriga. Han borde aldrig ha blivit född. Apropå Per alltså (Göran Persson).

För att lugna ner mig i min Gessleilska kan jag skriva lite fler roliga saker jag hittade i ST idag.
   "Språkliga sprattel" var det här döpt till. Vet inte vart de hittat det, det kanske var redaktionen som hade en tråkig eftermiddag, vad vet jag, men det var lite småkul iallafall.

- Använd aldrig alliterationer
- Uttryck inte uppmaningar i negativ form
- Använd aldrig utlndska låneord när det finns en adekvat inhemsk terminologi desponibel. Låneord är inte á propos
- Anmärkningar inom parantentes är onödiga (även om de är relevanta)
- Man ska aldrig generalisera
- Uteslut citat. Som Ralph Waldo Emerson sade"Jag hatar citat. Berätta det du själv vet"
- Var inte omständig; använd aldrig fler ord än nödvändigt - det är överflödigt och risken är att du bara tröttar ut läsarna och får dem att tappa koncentration och intresse


Hohohohohohohho.
   Godnatt

woop woop

Mhm, vem vaknade halv nio i morse? Jo, Hannah. Vem ska inte ta bussen till stan förrän klockan elva? Jo, Hannah!
   Men jag vaknade av att halsen var så jävla obehaglig. Svullen och varig och obehaglig. Låter skitsexigt, inte sant? Men nu har det gått ner sig något, vilket är bra, för jag är hungrig som en varg och när halsen är på det här viset kan jag knappt ens dricka något. Men frukosten är god iallafall! Te och toast och hallonyoghurt. Mumma.
   Visserligen måste jag äta om en halvtimme igen om jag vill överleva dagen, men det gör inte mig något. Hehe. Jag äter verkligen hela tiden nu för tiden. Känns skrämmande. Verkligen. Äter också större och större portioner. Visserligen kan det fortfarande komma dagar då jag bara petar i maten, men över lag så äter jag som en "normal" människa nu (okej, andra tycker att jag äter pyttelite och tycker dte är skumt att jag är hungrig en timme efter maten igen). Med tanke vad jag levde på förut så förstår jag att jag var trött hela tiden... Hmhm. Nu ska jag sluta svamla om min jäkla mat, ingen som är intresserad ändå.
   Ska ta ut hundsen på en liten prommis och göra mig respektabel inför dagen.


Nejnej - måste bara få skriva en sak. Har ni tänkt på människors jätteknepiga efternamn? Hos Linn finns en bakbok som är skriven av Carole Handslip. Det har funnits en politiker var efternamn var Pekgul. Madde känner familjen Glas. Mamma har en elev vars efternamn är Arab.
   Hihihihi. Handslip är dock ägigast.

Känner ni någon med lustigt efternamn? Har ni själva det rent av? Lämna en kommentar och gör min dag!

Jag går samhällslinjen, intrikting Påve (för ovanlighetens skull hänger rubriken samman med texten)

Lussedag hela dagen!
   Okej, inte hela, skola först. Börjat med retorik nu, verkar väl okej... Svårt, men nödvändigt! Psykologi B verkar enbart intressant/kul, plus att jag går i samma klass som Alex och Sebbe så det är awesome.

Men hela eftermiddagen/kvällen har gått åt Lusse. Köpt present åt Nea och slappat på mitt rum, samt varit ute med doggsen. Supernice.

Imorgon ska jag ha skola (igen, vad konstigt), men jag har inget språk, så jag börjar efter lunch, vilket äger. Sen är det öppet hus på skolan och sen är det Pipeline (hoho, höll på att skriva popeline, undrar vad det är, hahahah).

Nu ska jag sova.

Godnatt.

Jag är ingen båt.

Jag är nördig.
   Sitter och läser ur kriminologiboken.

Erik är bäst.

Tralla la lilla montuss, kom hit skall du få en puss

Hum di dum di dum.
   Känner mig dum och glad, som Nalle Puh. Funderar fortfarande på vad som är likheten mellan vattennymf och nymfoman. Förutom att båda är kvinnor. Kanske är det som är själva grejen... Okej, nu känner jag mig verkligen blåst. Har funderat över det hela helgen. Tummen upp för Hannah!
   I söndags morse däremot var jag smart, det kan Alex intyga. Vi körde sån där frågesport ni vet, när man har tex kategorin "Geografi" och sedan en fempoängsfråga, tex "är stort, ligger på jorden" till och med en poängsfråga, tex "har en färg i namnet och slutar på -land". Grönland alltså. Ni fattar. I vilket fall - jag gissade rätt på en fempoängsfråga av oväntat slag, nämligen "Ett namn" och något i stil med 'härstammar från det insländska ordet för hjälmbärare". Rätt svar var så klart Hjalmar. Är man duktig eller är man?

Är lite småtrött. Lugn iallfall. Har pratar med Erik och Juho (via MSN såklart, är det ett digitaliserat samhälle så är det), så jag har fått ner mitt människobehov något. Är inte lika sammanbrottig heller. Det är värsta superbra. Funderar nästan på att sova. Klockan är trots allt typ två och jag har skola imorgon. Men men. Jag skyller på att jag inte kan sova för att jag är hungrig. Vet att det är en lögn och jag vet att jag blir mer hungrig om jag stannar vaken. Loka minskar inte hungern heller, hur mycket flädersmak den än har.

The Knife och Soundgarden håller mig sällskap genom natten.

Kan vara en vänlig (eller egoistisk?) människa och bjuppa på lite musik.


Det egoistiska ligger inte i musiken utan i att jag inte väljer låt efter hur bra den är, utan endast efter namnet.
"Hannah's conscious". Faktiskt så är låten jävligt dryg. Men den är gjord till en film, så vi låter det bero. Filmen är förresten "Hannah med H", asbra film, men jag gillar boken bättre. "Ett annat sätt att vara ung". Fick den av mormor för några år sedan och råkade kära ner mig i den. Känner igen mig i huvudpersonen, Hannah , men inte bara för att hon heter som jag (om jag inte minns helt fel så ändrade jag min stavning i samma veva jag fick boken, men jag kan missminna mig. Hoppas jag missminner mig, vore lite fånigt att döpa sig efter en bokkaraktär).

I vilket fall. Jag saknar Erik. Han är liksom typ bäst att sova med. Går inte att jämföra med Alex, för det är på helt olika sätt att sova med er på något sätt. Typ. Eller. Ah. Alex, bli inte sur/sårad/ledsen.
   Han är mysig och bra och trygg. Vill ha honom i sängen nu. Iiih, saknar. Suck. Jag är lite fånig. Strunt samma.
   Nu börjar jag få sömnbristsont-i-huvudet, så jag borde sova.

Godnatt.

Var är smultronskrattet nu?

Behöver få rensa skallen lite. På vad vet jag inte. Tankar. Inte obehagliga eller ångestgivande tankar, inte förrvirande eller irriterande tankar. Bara tankar.
   Är stressig i kroppen. Känner mig nervös. För vad vet jag inte. Borde egentligen inte vara nervös, har inget att vara det för. Oföretagsam. Saknar människor. Vill vara omgiven av folk, kramar, skratt. Önskar mig okompilicerade nätter och varma brasor.
   Till sommaren hoppas jag få en möjlighet till bil och lediga vänner som kan följa mig till stugan. Där är jag ständigt lugn. Mitt favoritställe på jorden. Visst, jag kan vara uttråkad där, visst, jag saknar ständigt folk. Men det finns inget mer rogivande än att sitta på trappen eller nere vid grillplatsen och läsa, eller att sitta under kottenbron med sina tankar. Grillkvällar, fladdermöss, myggnät, bad, fiskar och grodor, kalhygget, bjärvar och frukost i solvarmt kök. Avstängd telefon, dålig musik på radion, myggbett, fotografier på sedan länge döda människor, lustiga husnamn, två mil till närmsta affär, underbart gott vatten, snoka runt i stallet och på logen, heja på alla grannar, renar, cykelturer, blommor. Känslan av att bara finnas till.
   Undrar om vi åker dit till påsk. Undrar vilka som kommer vara där. Saknar att vara liten, saknar Millan. Hoppas inte Emil ska med, orkar inte med att han följer med vareviga gång vi åker till stugan. Anser att det är min tur att ta med någon. Hmpf, nu blev jag tjurig.

Fortfarande stressig och nervig. Behöver få prata med någon. Har inte råd att smsa, eller jo, men jag måste hushålla på åttio spänn i tre veckor. Lycka till Hannah, du vet att du inte klarar det.

Nästa lördag ska jag till Nea. Insett att det krockar med Pipelines första konsert för året. Synd faktiskt, hade sett fram emot det lite. Eller, ja, inte själva musiken, har inte kollat upp Arg eller Yersinia, men jag gissar på att det inte är Hannahmusik. Är snarare där för folket. Får gå dit på Onsdag istället. Ska köpra pressent till Linnéa och medverka på skolans öppet hus och sen blir det onsdagscafé. Måste snoka fram pengar så jag överlever dagen, annars blir det middag vid tio (som om Hannah, du har svultit ihjäl tills dess).
   Vill vara med någon imorgon. Orkar inte med ännu eftermiddag/kväll hos pappa där jag inte har något att göra. Ingen dator, TV roar inte, böcker kan jag ju läsa, men det är jävligt drygt att sitta med näsan i en bok från två till nio, med endast avbrott för mat och toalettbesök. Hundpromenader är inte roliga utan sällskap och sällskap får jag inte från Jenn (vill inte ha heller, så jämnt drar vi inte) och knappast från en lunginflammationssjuk Jess.
   Suck, jag måste skaffa mig ett liv. Kanske hökar på bibblan ett tag, men är jag på det här humöret imorgon (vilket jag antagligen är, det brukar ta ett par intensiva dagar innan det går över och två lektioner på skolan är inte tillräckligt mäktiga liksom) så kommer jag inte ha ro att sitta där mer än en halvtimme. Det är så synd om mig. Stackars lilla industrilandsbarn, är du stressad av att inte göra något? Ojojoj, vad det är synd om dig.

Googlade runt lite på måfå. Hittade denna spännande artikel. Fattar inte varför man ens bryr sig om att skriva något sånt här. Liksom, hallå? Skriva om ett vanligt medelklassbarn, med vanlig "sund" småstress. Jag bli irriterad. Min syster har teater, ridning och judo, plus läxor, plus skilda föräldrar, plus hund, plus vänner. Inget synd om henne ett jävlaste dugg, och så kommer den här snorvalpen och hamnar i expressen för att hon tränar handboll två gånger i veckan. Vore som att skriva en jävla artikel om mig. Ååh, stackars Hannah, hon jobbar inte, hon har inga ansträngade fritidsaktiviteter, hon har inga sjuka föräldrar, ingen missbrukarfamilj, men ojojoj, det är så stressigt för henne med bild och fucking onsdagscafé på läxorna!
   Men, hej, jag blev visst irriterad.

Seriöst, jag vill sova nu. Men jag kan inte. Är jävligt upp i varv. Någon som vill ringa mig och prata bort dötid? Ignorera det faktum att klockan är halv tolv och det är skola imorgon.
   Stalkar folks bilddagböcker och bloggar. Snokar efter bilder som kan ge en liten nostalgikick. Heh. Vill ha sommar. Är inte byggd för vinter, blir bara irriterad på det. Skola hela tiden, kallt hela tiden, folk som tjatar om vintersporter hela fucking jävla tiden. Vill ha vår, sommar och höst. För det behagliga vädrets skull. För lovens skull (sommarlovet och jag är bästa vänner, iallfall om dagarna går ut på att umgås med folk). För promenaderna och ljusets skull. Vintern är bara deprimerande (vi ignorerar att jag blir deprimerad på våren, hehe).
   Önskar att jag hade en sängkamrat. Önskar att jag hade en lägenhet att dela med en sådär två, tre människor (av rätt slag), eller ofacisktiska föräldrar och vänner med dito. Så jag ständigt kunde ha sovsällskap. Jag är sannerligen inte skapt för att vara ensam om natten. På dagen går det bra. Iallfall stunder. Jag måste få ett par timmar varje dag med bara mig, annars blir jag irriterad.
   Jag är patetisk. Ensamvarg med ständig lappsjuka. Mår bäst av att sitta lite vid sidan av och lyssna. Har svårt för att ta kontakt med människor, och när jag väl har det klarar jag inte av att hålla den. Förlorar för många människor på det viset. Har inte många jag umgås med. Har inte många jag kan räkna som nära vänner. Mår dåligt av det, men klarar inte av att ändra på det.
   Har också ganska svårt för människor. Tycker illa om sådana som är för på, för tjatiga. Blir ledsen av sådana som söker tröst hos mig, klarar inte av att trösta andra människor, vilket gör mig olycklig, för jag vill verkligen helt och fullt ställa upp på alla hela tiden. Jag är alltid helhjärtad med det, men jag vet inte hur man gör. Sitta nära, viska sanningar. Det klara jag. Det är jag bra på och det vill folk ha. De flesta väljer dock att bli tröstade på MSN eller via SMS. Hur gör man då? Hur ger man helande tystnad och styrkekramar över datorn? Det går inte! Går inte, går inte, går inte! Men jag vill så gärna ställa upp för alla hela tiden. Kom till tant Hannah! Haha, porrtant. Men seriöst. Det enda jag kan är att finnas till.
   Jag är inte bra på att leva nu. Jag passar verkligen inte in någonstans. Har svårt för skolan, det finns inga strikta linjer, bara jobbiga tider och slappa lärare som man bara tror att man vet vart man har. Klarar knappt av att köpa saker, blir stressad av att behöva stå i en kassa själv. Klarar inte av att gå på stan eller gå i affärer själv. Tror att det är något fel på mig. Att jag ska göra fel. Vara fel.
   Vill ständigt ha folk nära. Folk jag känner.
   Vill inte behöva vara med hela tiden. Vill inte behöva prata en massa. Vill inte delta i alla lekar och spel. Vill kunna dela tystnad med människor. Sitta nära. Lyssnar på musik, prata om viktiga saker eller oviktiga saker, så länge det inte är kallprat, för det vet jag inte hur man pratar. Bara finnas. För andra, med andra. Så länge någon behöver mig så klarar jag mig.
   Håller på att lära mig att prata nu. Det är svårt. Men jag lär mig. Alex är min ständiga försökskanin, men jag försöker verkligen lära mig prata med andra. Svårt. Det kommer bara fel saker. Irriterande saker. För personliga saker. Dumheter. Tomma ord. Äckligt. Ibland lyckas jag. Vara social. Då känner jag mig duktig.

Förlåt, förlåt.

Det här är för stökigt. För långt. För personligt. Kändes bra att skriva. Kanske postar det, kanske inte. Jag avgör senare. Kanske tar bort något. Kanske publicerar och sedan raderar. Jag vet inte, vet ingenting. Är hungrig. Behöver en kram. Gråter. Är stressad och nervös, hispig och ledsen. Behöver skratt. Skrattar. Är fan inte klok någonstans.

Förlåt.

Men det här är jag.

2.

"Man föds inte till kvinna - man utvecklas till det"
Simone de Beauvoir, filosof, existentialist och feminist

Tänk om man hade en liten, liten.. Vad Alex?


Ingen supersmickrande bild, men det är iallafall mina äslklingar plus
Sebbe från en avgrillningarna på Södra i sommras... Åh, vad jag vill
ha sommar nu! Jag är ingen vintervarelse. Eller skolvarelse. Hm.


I fredags fick jag sovsällskap av Erik, vilket var bäst. Dock var vi vakna lite längre än jag önskat... Men så kan det gå. Var tvungen att kliva upp vid tio och äta macka för jag höll på att svälta ihjäl (vaknade första gången vid fem-sex, men det kändes lite väl tidigt att äta frukost då, så jag lyckades somna om), Erik den bögen vägrade kliva upp ur sängen. Vid tolv var jag hungrig igen, och efter lite lock och pock fick jag upp honom vid ett då vi delade en pizza. Han är inte morgonpigg direkt!
   Lördag kväll spenderades hos Linn med en massa mysigt folk. Vi bakade en helt awesome sockerkaka med blåbär i, gjorde ritcharader och skrev knepiga historier. Vid tolv drog jag och Alex oss hemåt mig och slocknade någon gång mellan halv ett och ett... Fast det jämnade ut sig med att vi vaknade elva och åt en massa fruktsallad till frukost! Och kröp tillbaks i sängen för mys (och efter ett tag, flumm). Alex försökte döda mig på allehanda vis (kittla mig, bita mig i hälsenorna) och underminera mitt självförtroende ("'Du är som en burk - hård på utsidan och tom på insidan'[...] Nej, det stämmer inte. Du har lika mycket känslor som en sked!").
   Fast Alex är bäst ändå.
   Erik med.
   De är bästisar (hahahhahaha).

Nu är Hannah hungrig, vilket passar ganska bra, för om en kvart ska mami steka amerikanska pannkakor med blåbär! Det är superawesome. Vid sju ska jag hem till pappa... där jag inte har något att göra. Jag hoppas verkligen att jag får en dator när jag fyller år! Inte allt för dödligt lång tid tills Mars. Jag överlever. Om jag inte får det hoppas jag på att han snart rotar fram "Natural born killer" åt mig och att jag får den där jäkla DVD:n av mamma någon gång. Eller snarare - jag hoppas mormor lämnar tillbaks den så jag kan få den. Så får jag någonting att sysselsätta mig. Jag vet inte, på något sätt känns det som att jag alltid har mer att göra när jag är hos mamma. Kanske fär att hon bor nära stan och kompisar, kanske för att det är ett mysigare hus, kanske för att jag har en dator, kanske för att jag har fler böcker att roa mig med här.

Hmhm. Ska duka bordet nu, cheers!

"De brände ner Vita huset, nu är det en svart barack"

Moahahaa, slår vad om att min morgon har vart så mycket bättre än de flesta andras. Visserligen vaknade jag vid åtta, när jag tänkte vakna vid sju, men det löste sig med att jag låg och läste den tiden. Och varför skulle jag inte kliva upp förrän halv tio då? Jo, för att jag hade hål fram till tolv. Alex kom och fyllde ut håltiden med mig. Vi bakade scones och åt oss lite för mätta, men gott som fan var det.
   Sen hade vi två lektioner, och den lyxen att vi fick sluta när vi var klara på första lektionen, så det var lite latlektion och på andra lektionen fick vi både godis av Jannice (läraren) och sluta typ en halvtimme tidigare. Mys.

Nu mumsar jag scones och lyssnar på musik och tycker att tiden ska gå lite fortare så Erik kommer hit.

Ehe.
Bjussar förresten på färga-håret-bilder.


Originalhannah (ursäkta min halvdöda min och mitt knepiga hår, som förresten är mer brunrött och inte rödsvart)

Efter blekning (ni ser ljuset va? Riktigt så gult var det inte och så gick det ganska mycket i rödaktigt)

Rosa Hannah! Fast på rikgit är det liksom mer rosa

Cheers!

Min dag (jag vet att alla är superintresserade)

Vaknade som sagt på tok för tidigt imorse, vilket ledde till att jag degade på allt för mycket, vilket ledde till att jag på slutet fick stressa. Glömde brödpåsen öppen och smör och ost på diskbänken, det händer aldrig! Men i tid till skolan hann jag och dagen lunkade på i sakta mak. Gorde ingenting allt för vettigt, kollade Gökboet på psykologin och redovisade om vulkaner på geografin. Kunde mest längta till eftermiddagdens strips med varm ostsås... Som är supergott! Dock längtade jag ännu lite mer efter den vankande sushimiddagen!
   Hängde på bibblna med de coola kisarna (Alex och Juho) och spelade ett riktigt tufft parti Fia med knuff. Det gick bra för mig tills de andra knuffade ut mig och jag fick stå över fem vändor. Då gav jag upp och läste i väntan på Erik.

Åt sushi på Sushi Bar med Alex, Juho, Erik, Ria och Josse (NOM NOM NOM) och gick sedan till bilden. Vår bildlärare, Gunilla, är sjukskiven då hon tydligen fick en propp under lovet... Känns värsa hemskt! Men vikarien var trevlig, vi fick skissa av varandra under tiderna 30 sekunder - en minut, fem minuter, tio minuter, femton minuer och så tillbaks igen. Kul, speciellt vissa poser, som när läraren vår låg på bordet och vi skulle skissa av henne från fötterna liksom.

Nu är jag hemma och ska skriva juridikrapporter. Hehe. I sista sekund. Ska även städa då min Erik ska sova här imoron. Fast det sistnämnda går ganska fort, är ju mest kläder... Och man kan ju alltid fuskstäda, inte sant?


Godmorgon alla raringar!

Aw, min mamma är en sådan cutie pie. Imorse när jag skulle duscha (min hjärna stördade sig och jag vaknade sju trots min sovmorgon till tio och ringklockning på halv nio) och sa att det var nästan tjugo grader kallt (!), så jag borde ta på mig benvärmare. Inte för att jag vet hur det ser ut till skorna, men hallå, jag var ju tvungen eftrsom hon inte längre tjatar om att jag ska ta på mig byxor.
   Efter skolan blir det sushi med Alex, Erik och Juho, och kanske Josse och Maria, eftersom de sistnämnda snyggingarna också ska äta det och vi går till samma ställe, så om våra tider möts (eller vi kommer överens om en tid, hehe) så blir det tripperdate. Hurray!

Jag funderar på att sminka mig, håret till ära...

Frukostdags nu, sen ska jag färga det jag missade i nacken, sen åker jag till skolan. Vet att ni vill veta.
   Pussehej

PS! Grattis Linnéa, 18 år idag!

Varför?


ägd, hynda

Jag och Lusse äger.





Notra att vi skrev typ precis samtidigt, det var mest slump att det Lusse sa hamande innan mitt.
Ganska coolt.


Ungefär samma sak hände mellan mamma och hennes storasyster på julafton.
   Mamma sa någonting som lät som ett svar och precis i samma ögonblick hon tystnade (onaturligt tätt inpå alltså) så ställde Kicki den enda fråga som mammas svar kunde passat in på.
   Det var lite creepy.
   Det värsta var att de inte förstod vad vi andra var så fundersamma över, för i deras huvuden hade Kicki frågat och mamma svarat, i rätt ordning...

Färg.

Hannah, Hannah, Hannah.
   Vad har du nu hittat på?

Du som inte skulle färga håret förrän det var tillräckligt långt at göra något vettigt av. För att vila det, för att få tillbaks den underbara kvalitet som det hade innan du upptäckte hårfärgandets (och blekandets) glädje.

Du låter det gå tre månader sedan är det rött. Efter ytterligare två upptäcker du dig själv slinga håret på din syster... Med blonderingsmedel i ditt eget hår!
   Det är inte helt okej vet du. Visserligen kan du skylla på att det är för den rosa toningen du fick av Alex, men du vet att det skulle hända iallafall. Jag beundrar att du lyckades avhålla dig från att köpa färger i Stockholm.


Urtvättningsdags.

Kanske uppdaterar om reslutatet.

Klag och tjat

Jag har ont i överkäken. Superjättemegaont.
   Var tvungen att kliva upp äckligt tidigt för att hinna till tandläkaren i tid (precis när jag slängt mig i en stol i väntrummet blev jag inkallad) och bara en kvart tog det. Dessutom bytte tandisen bara en båge och plockade bort mitt knepiga gummiband (som ni kanske gissat pratar jag om en tandställning). Det tog en kvart. Ovärt.
   Men ur ont kommer alltid gott. Gick hem till Alex och åt kiwi och drack te i en timme och en kvart och Alex är sjukt värd att vara med all the time. Traskade ävn förbi Hemköp innan skolan och köpte blondering så jag planerar att våga mig på att blondera håret efter middagen... Önska mig lycka till. Jag kommer bli gul, tjoho. Förhoppningsvis lyckas jag med Jessies hår, ska försöka mig på att slinga utväxten, hehe.

Nu ska jag skriva om vulkaner och KRIS. Ska bara tjata lite om att jag längtar till nästa lördag och Nea och klaga på att jag saknar Erik.
   Jag längtar tills nästa lördag för då får jag träffa Neahjärtat! Visserligen är det värsta suparfesten och jag dricker inte och är superblyg av mig så jag vågar inte prata med någon och är superblyg så jag lär få superkul (tack och lov för Lusse!), men det gör mig detsamma.
   Saknar Erik också! Har inte träffat honom något idag... Hehe, jag är lite jobbig. Men man får faktiskt sakna Erikar om man inte har träffat dem på en hel dag eller natt. Speciellt om man råkar vara kär i dem. Gud vad le ni måste vara som "tvingas" läsa mitt tjat om honom hela tiden. Tänker inte be om ursäkt, för det är min blogg och min kärlek, så in yor face!

Puss och kram, nu ska jag kolla middag och plugga.

"Du är helt okej snygg"

Helt okej skoldag.
   Mormonbesök på engelskan (rätt kul, men seriöst, deras åsikter är ibland... inte helt okej) och ryskan var ju som den är.

Efter skolan träffade jag Alex och Erik, så gick vi till Stadium för att Juho skulle köpa stavar, sen åkte vi hem till mig (inte Juho, han åkte hem till sig).
   Men te och mys hela kvällen med favoritmänniskorna (med avbrott för middag) innan Alex och Erik gick respektive åkte hem till sig vid nio.

Imorgon köper jag blonderingsmedel och leker frisör på Jess och möjligen på mig själv också. Måste även viga kvällen åt plugg. Inte kul. Men mitt eget fel, måste sluta skjuta upp saker. Ska göra det från och med nästa vecka i och med nya shemat.

Godnatt alla fina människor där ute! Jag hoppas ni alla får sova riktigt gott och drömma fina drömmar.
   PS. Måns - jag drömde något om sommar inatt, som jag sa att jag skulle göra. Minns inte vad, men när jag vaknade i morse var jag på bra humör för jag drömt om sommar. Jag hoppas ditt tuffa äventyr var spännande och bra inatt!

Tralla la lilla moltuss, kom hit så ska du få en puss



Idag fick jag ett brev från någon jag tycker väldigt mycket om.
Det gjorde mig väldigt glad.

Självklart kryssade jag i rutan för Heil Hitler innan jag sköt den lilla juden*



Tipsar om en underbar blogg jag hittade, med underbara noveller.
"Det här är inte en novell om villkorslös kärlek" får mig att smälta varje gång jag läser den. Läste den första gången i Färdlektyr -06 (tror det var 2006) och blir förälskad i orden.
   Var tvungen att googla på den idag och hoppsan vad överdrivet glad jag blev när jag såg att det var en förkortad version i Färdlektyr, att den igentligen är så mycket längre och bättre.
Stycket
Det var ju inte länge sedan jag hade druckit melankoli ur slitna temuggar på stans enda fik, inte alls länge sedan jag alldeles för berusad hade ramlat hem genom Småstad och mitt i natten lyssnat till ljudet av krossade drömmar och illusioner under mina skosulor. I min (nu för länge sedan urvuxna) naivitet lät jag mig själv tro att svaret på den frågan fanns dolt i saliven som förflyttades från hans mun till min mun när vi kysstes.
gör mig knäsvag.

Kan fortsätta att tipsa om novelliknande saker och länka till en av min vän Måns texter. Han skriver fantastisk, men den här är lurig och andlös.

Och så passar jag på att ge min egna poesi lite reklam.



*Nejnejnej, jag är inte allvarlig. Jag kryssade för ja-rutan och jag var verkligen inte seriös med "sköt den lilla juden". Så, nu kan vi alla sova gott inatt.


1.

"Man är inte en människa om man inte kan arbeta eller styra!"
Matthias



I rollen som biologist/socialdarwinist argumentarade han om ifall det var moraliskt riktigt att abortera barn endast för att de var "deffekta" (dvs om de var sjuka eller skadade).

We're walking on the memory line



Ett år kan gå så fort.
Ett år kan gå så långsamt.

Jag minns inte vintern, jag vet inte vart våren och hösten försvann.
Men sommaren.
Jag minns sommaren.

Picknickarna i hamnparken.
Grillkvällarna på Södra.
Värmen.
Huden.
Musiken.
Skratten.
Livet.



Jag kanske färgar håret rosa.
Jag ska minska på sminket tills värmen kommer.

Dagen har varit ganska bra. Gick i pyjamas till ett. Har bakat muffins med vaniljklet som jag färgat rött så det ser ut som ketshup. Jag har lyssnat på musik. Skrattat. Promenerat med Alex och Juho. Varit uttråkad till och från, men det är sådant man får räkna med på latdagar.
   Imorgon är det skola. Två lektioner. Jag grämer mig lite smått, men jag står ut, får träffa Erik efteråt. Ska även debatera för min socialdarwinism (det blev uppskutet från i fredags), det kommer gå åt skogen, men det kommer ändå vara ganska kul. Borde sova nu, men jag orkar inte flytta mig från datorn till sängen och jag är inte speciellt trött igentligen.

Ska iallfall försöka hitta på något vettigt, som att kolla vad det blir för lunch imorgon och kolla busstider så jag slipper gå till skolan.

Och så har jag kommit på att jag vill ha bilder på Erik och Alex (och alla mina vänner faktiskt) att hänga på min vägg hos pappa.

Godnatt



PS. Spana in snyggingen!

Svar+tomma ord


Inlägg och kommentar

Jag skulle kunna svara kort på din fråga med ett "Inget av dem", men det känns inte rättvist. Jag skulle kunna sväva ut i ett mycket långt blogginlägg, men det känns tråkigt och alldeles för seriöst för den här bloggen.
   Men svar ska du ha och jag skriver det här eftersom det känns som att jag måste kunna ge ett rikitgt svar och det bli för långt som kommenatarsvar tycker jag.


Jag har alltid varit svag för kängor. I fyran fick jag mitt första par, visserligen från Din Sko och med dragkedja i sidan, men de var höga och jag var kär. I femman fick jag bruna i fuskskinn som såg ut som att de var asgamla. I sexan fick jag mitt första riktiga par kängor. Dr Martens. Jag använde dem inte. Dels var de för stora, dels var jag livrädd att bli retad eller kallad nasse eller så, jag var livrädd att sticka ut det minsta. Så dyrgriparna fick stå i klädkammaren fram tills gymnasiet. I åttan eller nian någon gång hade jag ett par stövlar i kängmodell, mina älsklingar (som dragkedjan ständigt gick sönder på).
   Nu äger jag två par Dr. Martens, vilket kan verka bortskämt eller modenyckt, men det finns en ganska logisk förklaring till det nya paret - de kostade 600 kronor på Myrorna (helt nya, visserligen en storlek för stora, men ni som använder kängor vet vilket kap det var, tacktacktack Alex och Johan som övertalade mig).


Jag har länge i smyg varit impad av skinheads, deras klädsel och stil över lag, men jag har aldrig vågat erkänna det.

Jag klär mig som jag gör, i en egen Hannahstil, inspirerad från främst punken, men också indie, rockabilly (50-talsmode), goth, fasioncore med mera. Jag kan ibland se mer punk ut, ibland mer "modefjolla". Det beror på humör och tillgänglighet.
   Jag har haft rakad skalle, jag har haft tuppkam, jag har haft dreads (syntet, menmen), jag har haft page, jag har haft bara ena sidan av skallen rakad, jag har haft si, jag har haft så.

Just för tillfället är jag återigen svag för benvärmare och knästrumpor, prickigt och randigt och tyllkolar.
   Jeans... har jag haft två gånger sedan jag började skolan efter sommaren. I sommras hade jag mina trasiga, uppkavlade byxor.

Så svaret är helt enkelt "ingedera". Jag lyssnar visserligen på punk, oi och ska, men då väger jag ju upp det med bland annat pop, industrial och psychobilly, liksom kläderna jag bär.
   Och nej, jag har inga rasistiska/nazistiska/främlingfienltliga i allmänhet åsikter. Jag tycker judeskämt är hysteriskt roliga, jag driver med invandrare när jag är med kompisar och jag kan ibland utan att tänka på det använda "neger" som skällsord (men så använder jag ju också "kvinna" som skällord, så...). Dock har jag aldrig varit seriös med det.
   Jag sitter med i styrelsen för UMR (ungdom mot rasism):s lokala grupp här i Sundsvall, som visselrligen inte är speciellt aktiv, men det är tanken som räknas, inte sant?



Dagen i övrigt då?
   Vid fyratiden hämtade jag och pappa upp Simon och Linus från södrabacken och snodde med oss Erik hem. Och med Erik har jag varit tills kvart i elva då vi skjutsade honom till 2:an så han kunde åka hem. Tycker han skulle passat bättre i min säng i natt. Men jag ska vara glad åt det jag fick. Vilket jag är. Överdrivet glad faktiskt. Jag vet att jag tjatar om det, men jag är kär. Väldigt mycket kär. Fattar knappt vilken tur jag har! Saknar honom redan, jag är hopplös...

Ehu, nu ska jag sluta skriva, det här inlägget vart tommare och seriösare än menat, men det får publiseras ändå, tralla la. Jag borde verkligen sova. Ha.

Tuggelgumsbubbla

Imorse klev jag upp strax efter åtta, uppväckt från en underbart bra sömn brevid Lusse. Dock mådde jag illa, eftersom kvällen bjöd på alldeles för mycket socker och nattens sömn var för kort för sitt eget bästa. Vid nio traskade jag och Lusse till Vii (Vi? Wii?) för att vänta på 77:an till Gångviken. Jag blev pigg och glad av promenaden till och från bussen, men gissa om pappa och Madde blev förvånade över att jag kom intraskandes vid tio.
   Gick ut och lekte med hundarna, åt frukost, duschade, åt mer frukost och har städat på rummet samt socialiserat med familjen plus Maddes jättetrevliga kompis Sofie. Och ätit lasange. NOM NOM. Klockan är liksom bara mitt på dagen också.

Nu ska jag dammsuga rummet och kanske tvinga ut Jessie på promenad.



Pappacitat of the day
"Jag ska allt lära han ett och annat om hur man behandlar min dotter! Man ska allt kliva upp i tid på morgonen och ge henne frukost på sängen."
Om Erik, pashan är lite upprörd över att han sover länge på dagarna.

"Det är lätt att vissla men svårt att göra!" *visslar glatt*
Jag tror han pikade mig för att jag inte kan vissla... men jag är inte riktigt säker. Hm.

Dagscitat

Jättestor istapp på hus upptäcks efter skollunchen.

Iljas: Jag vill ha den där istappen... *Suckar och ser längtansfull ut* Alltså mig, inte i mig!! *Ser förskräckt ut*



Iljas säger knepiga saker, men han är charmig som en liten bögig James Bond. Och för dem som är lite sega i kolan (HAHAHHAHA JAG HAR SÅ LUSTIGA UTTRYCK) så menar han att han inte vill ha dem som en twilightdildo utan att hålla den i handen och vifta folk i ansiktet med den typ.



Louise: Alltså, mammas kusins exfru ska flytta in på gatan. Hon är jättekonstig. *paus* Alltså, hon är finsk.

JA JUHO DET VAR EN PIK ÅT DITT HÅLL



Jag (haha, lite egowoman): Jag är inte bra för min mentala hälsa.




Och vi avslutar med en sång.

LALALALALALALAL
JAG ÄR EN LITEN FISK
SOM ÄTER MASSA DISK
JAG ÄR FAN INTE RIKTIGT FRISK
*falsk, hög röst och melodilös melodi*
(Jag erkänner mig skyldig)

Klad hest.

Dryg med trevlig skoldag, ingen debatt, stan med Alex och Juho för att spana på skidkläder åt Alex och där man stötte på Johan, Jocke, Jimmy och Sebbe /sprang även på Dag också, det är inte varje dag man gör det (och ja, jag drog det där extremt dåliga skämtet med flit)). Kulturmagasinets tidningssoffor för värme och mys dit Erik kom och myste med mig. Gah, jag är kär! Han fick utstå att prata med pascha i telefon och ska komma till mig imorgon varese han vill det eller ej, ty han har ingen vetorätt på det (Erik alltså, inte pappa).
   Åkte till Lusse för tacomiddag och tjejsnack, hon, jag och Alex. Nostalgi bland bilder och prata minnen. Killar, misstolkningar, mer minnen och vem kände vem innan vem.
   Inse att det är nio år sedan 2001.
   Inse att det är tre år sedan 2007.
   Inse att år gör skillnad.


Nu är jag hungrig (men ovanligt) men det gör ingenting, ty Alex står i köket och bakar cup cakes. Lasse Lindh i bakgrunden, sockorna jag fick av Lusse i julklapp på fötterna och Lusse själv svingar en stol över mitt huvud - det ingår i bäddningsplanen.

Ingen förstår något av mitt glada inlägg, men det gör ingenting för jag är glad glad glad!

Nu ska jag hjälpa Lusse med sängbäddning, alternativt Alex med cup cakebaket (och ja, det är skillnad på cup cakes och muffins så nu vet ni det).
   Puss hej leverpastej!

Nå, har du hottentottblod i släkten?

Godmorgon alla människor där ute! Har folk sovit gott? Det har jag. Iallfall när jag väl somnade, vid tvåtiden. Jag måste verkligen lära mig att stänga av mina tankar ibland.
   Väcktes klockan sju, klev upp halv åtta, duschade och nu äter jag frukost. Har iallafall påbörjat min frukost. Samt läser på om människoraser. Jäkligt intressant må jag säga. Och helt sjukt.

                                       
rena svenskar                  finska typer           kriminella, osvenska




Ikväll ska jag till Lusse för tjejkväll med henne, Alex, Josse och Ria. Middag, filmmys och sova över. Hoppas bussarna går på vettigt sett från Alnö till Gångviken, lovade pappa att vara hemma tidigt för att städa rummet... Suck.

Önska mig lycka till idag förresten, har restprov i Straff- och Processrätt. Förstår inte mycket av vad jag skrivit, men jag klarar mig väl. Kommer iallafall få godkänt i kursen, även om jag skulle kunnat på VG om jag bara orkade skriva alla rapporter. Hm
   Dumma, lata Hannah. Men till vårterminen ska det bli någon sorts bättring. Ska iallafall göra uppgifter direkt jag får dem, istället för att skjuta på allt. Det krävs, jag vill få bra betyg i krimonologi, psykologi B och någon sorts betyg alls i naturkunskap.
   Men det är ju så roligt att göra annat...

Nu ska jag äta mer frukost, cheers!

Tomsnack och egopics

Inatt hade jag ångest igen, för första gången på flera, flera veckor. Helvetes satans skit. Detta som skulle bli mitt första bra år.
   Jag somnade iallafall redan vid två, efter The Jesus and Mary chains "Automatic" på repeat... ett otal många gånger. Jag slutade räkna efter fyra. När jag vaknade halv nio, 45 minuter eftr jag skulle kliva upp, kändes allt mycket bättre ändå. Struntade i dusch och smink för att få tid att äta en "lätt" och snabb frukost(en applåd för Hannah som förut hellre sminkade sig än åt frukost). Åt bara fil med proteinpulver och flingor och te. Det märktes, jag var vrålhungrig när jag kom till skolan.
   Skolan förresten - när vi kom till skolan, alla i klassen i tid (det händer inte ofta) fick vi reda på att vi inte hade någon första lektion. Hurra. Efter en lunch där mången judeskämt utbyttes hade vi två lektioner innan jag, Alex och Juho åkte till Västermalm för att plocka med oss Erik för en fika på Chokladhuset. Där jag, smidig som ett kylskåp, trampade fel i trappen till källaren och höll på att ramla.

När jag kom hem var det middag som följdes på Straff- och processrättsplugg som inte gick så bra då jag somnade. För att väckas av Simon för att åka till farmor som fyller år idag (säg grattis till min supertant), för att där längta hem efter dusch, för att när jag kommit hem och inse att jag måste trolla fram argument för biologism/socialdarwinism som jag ska debbatera för imorgon på samhällskunskapen, för att koka te, för att dumt nog logga in på msn och glömma allt.

Nu är jag supertrött, men har bestämt mig för att inte stänga ner datorn förrän jag hittat minst tre dugbara argument till att låta biologister styra värdlen. Hej och hå vad livet är svårt. Host.
   Ett är ju det faktum att vissa människor helt enkelt är bättre än andra. Survival of the fitest. Det är faktiskt jättekul att läsa om det här, dock finns det ett problem (det rör inte direkt själva argumenten): Jag har inga bra kläder att ha på mig. Tänkte låna Nemos kemirock, men det glömde jag så klart. Reservklädsel är skinheadkläder, men tyvär har jag både jeans och hängslen hos mamma, och när det gäller sånt här ska man vara övertydlig, speciellt som mitt skinheadhår (tjej-skin heads har stubbad skalle och lugg) har växt ut till ett ociviliserat rufs.
   Vadan denna oro över klädsel dårå? Jo, man får bättre betyg i den här debatten om man klär sig efter de åsikter man ska ha. Och vad passar rasforskare bättre än labbrock och blonderat hår eller skin head/nazistmundering?
   Får bli vanliga kläder helt enkelt. Kanske att jag tar på mig kängorna istället för klackarna, men jag är ju så kär i mina skor, och jag tror ju knappast att mina debatkollegor kommer klä sig betygsgrundande, så jag struntar nog i det.



"This is England" är en underbar film som alla borde se.
Tar upp skin head-kulturen och alla pratar så snyggt!

                 
Tre små egobilder på mig i egen hög person.

Jag tror bestämt jag ska sova nu.
   Saknar Erik och tycker att det borde vara lag på att han ska sova hos mig, för han är så jäkla mysig så det finns nästan inte. Han kan få byta av med Alex ibland, för hon är också bäst att sova med, men det är skillnad på att sova med fruar och att sova med pojkvänner (försök inte förstå det där).

Godnatt

Komplimang?


Extreem room make over

Idag blev jag väckt halv elva för gemensam frukost med familjen. Jag är Madde evigt tacksam för att hon väckte mig - jag höll just på att bli tillfångatagen av KKK.
   Efter frukost blev det ett kortare bad (läs: en timme) för att sedan göra sig iordning för att följa pappa, Maddson och Jenn till IKEA där det inhandlades ett sängbord. Jag hittade ett helt underbart som jag vart kär i... Vitt, runt, rundade ben, lite barockkänsla över det. Självklart fick jag ett annat, 998 kronor är inget far är villig att lägga ut på ett sängbord. Men det duger det jag har nu med. Har iallafall en liten låda att stoppa undan saker i. Och det är grymt mycket bättre än mina vingliga lådor och blomkrukan.
   Ett par bilder på konstulationen. Ignorera stöket, jag har inte städat så ordentligt.


     
före                        efter




Det där med Ku Klux Klan då? Jo, jag tänker inte gå in på några detaljer, men nattens dröm (ja, den jag kommer ihåg då, jag vet hur mycket man drömmer igentligen) innehöll bland annat att KKK var ute efter att värva mig, och jag försökte fly, ståendes på en oljeplatform och hade ingenstans att ta vägen, inga vapen, ingenting, och precis som de kom emot mig och en av "spökena" skulle ta tag i mig så blev jag väckt.
   Pappa hade jättekul åt det. Han skämtade om att det var för mitt intresse inom UMR (Ungdom Mot Rasism) som de ville omvända mig.
   Personligen misstänker jag att alldeles för många rasistskämt och Jonas halloweendräkt är bovarna i det hela. Jag måste så sluta skämta om olämpliga saker.

Godkväll och godnatt

Idag när jag dushade cuttade jag upp benet som fan. Vet inte varför, har liksom aldrig skurit mig när jag rakat benen förut, men på senare tid har jag börjat hugga upp de där utstickande ådrorna vid fotknölarna. Idag var det ännu värre. Ni vet hur huden blir när man skrapar sig så den blir liksom flådd? Tio centimeter på smalbenet. Hur fan? Jag skyndade mig inte ens. Duktig Hannah, duktig.
   Från det till något annat. Idag när jag skulle till Erik och väntade på bussen så stod jag liksom på en liten snökant. Det tänkte jag inte på när bussen gled in, så när jag skulle kliva på så snubblade jag in i bussen. detta räddades med en snitsig liten bugning och ett något för hurtigt "hej!". Folk tittade, men stolt och rakryggad catwalkade jag till "min" plats bakom mittendörrarna i mina snygga nya skor.
   Jag har börjat bjuda på mig själv. Det är bra.



Imorgon är sista dagen innan lovet. Detta har fått pappa att tycka att man ska ställa om dygnet igen.
Pappa: Imorgon klockan nio följer du med på promenad ner till Ica och köper bröd.
Jess: Vill du ha en smäll? *stänger in sig på rummet*









Gör reklam för min mer seriösa sida: http://zebratankar.blogg.se/vintervindar


Uttråkningstankar

Ni vet när man var liten.
   När allting som var på tecknad film var taget ur verkligheten.
   Ramlade man från höga höjder blev det ett hål i marken som var format som kroppen.
   Skulle man gå över en till synes tom väg var det självklart att det skulle komma en bil och köra över en (jag var länge livrädd för att gå över tomma, långa väger ensam).

Men hur är det nu.

Sparkas verkligen kängrur och är de lite som boxare?
   Tacksam för svar.

En nattförklaring (förlåt för att jag plötsligt blir jobbigt djup)

Inlägget flyttat och kan läsas här.


Två saker att säga

Gud vad jag är töntig och bloggfjortis.
   Skyller på att jag är extremt uttråkad (jag är faktiskt det,under  hela kvällen har jag bäddat rent i sängen, lyssnat på musik och druckit te med syster samt suttit och stirrat ut i tomma intet). Visserligen är syster trevlig, men det andra är diskutabelt.

Tänkte tipsa om en film jag tycker alla borde se: "Natural born killers". Underbar film. Jävligt konstig, men jag vet inte, jag är kär i den. Skamligt att det var ett halvår sedan jag såg den sist. Får leta fram den och locka med att alla som kommer hit imorgon (såvida jag inte åker in till stan/möglar bort av uttråkning) får se den.

Handling?
   Mickey och Mallory träffas, blir kära, mördar Mallorys föräldrar, blir sjutglada och åker runt och dödar folk hej vilt. Och har sex. I stora drag alltså. Sjuk, men helt underbar film.
   Sitter och lyssnar på en skiva med "musik from and inspired by Natural Born Killers". Två spår med Nine Inch Nails. Ett med L7. Musiken över lag är skitbra.






Se den!



Eftersom jag som sagt inte har något att göra så kan jag lika gärna skriva värsta uttömmande blogginlägget som typ inte alls är uttömmande men som blir långt. För att det inte ska bli så stökigt så slänger jag in ett streck i mitten. Visst är jag tuff?

När man är uttråkad ska man göra listor.
   När man har gjort listorna ska man slänga upp dem på bloggar så alla ens typ en läsare får ta del av ens mycket intressanta listor (apropå det, jag undrar vilka som igentligen läser min blogg? Har cirkus sex läsare (jag ljög lite med en) och jag vet att Alex är en av dem. Till andra männisor ställer jag frågan: Vad fan läser ni detta för? Kul? Tråkigt? Nördigt? Tycker ni synd om mig? Haha, jag skriver ju inte ens underhållande. Men jag är glad ändå!).

Apropå glad (och listor!) så ska jag lägga upp en lista på saker som gör mig glad.
   Alltså, småsaker som gör mig superglad, inte bara småglad eller saker som är "överdrivna" eller så. Lite mer än vardagsglädje. Vardagslycka kanske man kan säga.

x Kramar
x Frukost på sängen
x Söta "bara-för-att" SMS
x Inte-födelsedagspresnter*
x När folk frågar om man vill komma över på en kopp te/alternativt överraskar en med att fråga om de får komma över på en kopp te
x Promenader med sällskap

*I den extremt eminenta boken "Alice i Underlandet" (som förresten är en av mina absoluta favoritböcker) hamnar Alice på en tebjudning med en hattmakare, en påskhare och en sork. Så börjar de diskutera födelsedagar och hattmakaren (eller påskharen, jag minns ärligt talat inte) slår fast att födelsedagspresenter inte är så roliga eftersom man vet att man får presenter när man fyller år. Att få presenter på andra dagar är mycket mer glädjande, alltså "Inte-födelsedagspresenter", presenter man får då man inte fyller år. Klar logik. Förstår inte att inte alla förstår vad man menar direkt man säger inte-födelsedagspresenter.


Middagens sjukaste

Okej, jag bara måste.
Helt normal konversation vid middagsbordet:

Jag: Tja, min magsäck är ganska liten...
Simon: Min magsäck är stor, den är jättestor! Är din magsäck stor pappa?
Pappa: Inte vet jag, men jag skiter jättemycket!




Pusshej


"Den som sa att man inte kan köpa lycka har inte köpt rätt saker"

Vi skulle ätit för en halvtimme sen. Jag sväter ihjäl och hela familjen har spårlöst försvunnit. Antingen har de åkt och köpt mat, eller så har de åkt och ätit. Seriöst, de vet ju att jag inte hör något om jag sitter nere på rummet och lyssnar på musik, hahaha, de vill inte veta av mig. Jag funderar på att ringa pappa. Hm.
   *ring ring* Han var på affären och nu är han hemma.

Jag har haft en toppenhelg måste jag få skryta om. I förrgår var jag hos Ria på filmis och igår blev det dito hos Jonas. Vi satt och fikade upp två limpor, sex liter te och två liter mjölk och en chokladkaka som blev supergod och gjord på känn. Såg en dålig film, en bra film och en krigsfilm (som folk somnade till). Så myste (mös?) jag med världens bästa Erik tills den lilla dummingen gick hem. Men jag sov gott ändå. Och frukost hos Jonas äger. Han har ett sånt supermysigt hus och med trevligt sällskap, gott te och tända ljus kan man äta frukost hur länge som helst.
   Inte för att det blev så länge, någon timme eller två kanske, för jag och Alex drog till Birsta där jag slösade pengar på skor. Supersnygga skor. Som jag spanat på sedan i höstas. Fast jag köpte inte de bruna som jag är helkär i, utan de svarta. Kom på att de går att matcha till mer kläder... plus att de bruna inte fanns i min storlek.

Nu plågar pappa mig mer Erikfrågor och snart är maten klar. Tror knappast jag skriver mer på bloggis idag.

Pusshej.




Senare tillägg:
Jag tappade koncentrationen på vad jag skrev om. Hehe.
   Det jag faktiskt skulle komma fram till:
   Någon (inte för att någon igentligen läser min blogg) som har lust att komma hem till mig imorgon? Törstar efter trevligt sällskap. Är visserligen i Gångviken hos pappa, så det är väl ingen som har lust att åka hit, men jag fråga ändå. Ju fler desto bättre. Någon som nappar?


Superovktigt och fullkomligt ointressant.

Min hosta har inte blivit värre, men jobbigare och mer ansträngande. Jag tycker synd om mig själv.
Filmkväll hos Ria igår. Superäg. Vi såg kanske inte så mycket film (någon jätteknepig med en massa småfilmer och sen Spirited Away när vi skulle sova), men vi hade trevligt (iallfall jag) och lekte charader och åt pizza mitt i natten. Pizzan var god, charaderna ägde. Speciellt som jag fick spla upp "En person går med i Ung Vänster samtidigt som han pratar med sin låtsaskompis svärdfisken Evert" och "Henry* slåss mot en skåning. Tack och åter tack.
Sov brevid en av världens mysigaste och bästa och sötaste människor, Erik. Vaknade vid halv tolv av att Lusse ringde. Åt frukost och sen åkte alla utom Alex och jag hem, så vi plus Ria var tjejiga och fnissiga och pratade pojkar och kärlek. Sen gick vi till bussen och konstaterade att vi alla tre är superglada åt att vi lärt känna varandra - jag är verkligen det, Alex min systerfru och Ria, en av världens snällaste och mysigaste. Jag är så glad!
Just för tillfället äter jag mackor och väntar på att duschen ska bli ledig, sen ska jag locka hit Alex för etermiddagste. Kom just på att jag kan fråga mami om hon kan äta middag här, så slipper hon lägga pengar på mat... Om jag får middag här alltså, ska igentligen till pappa, men eftersom jag ska till Jonas ikväll så stannar jag här. Fast jag har för mig att Simon och Jess ska till pappa rätt sent, så vi borde få middag. Hm. Jag vet att alla är skitintresserade av att läsa om ifall jag ska få middag eller inte. Hehe. Eller inte.


*Henry är lika med Alex


Jag avskyr Safari, hela jävla inlägget är en fucking jävla klump, och jag hatar Internet Explorer som vägrar fungera normalt, och jag avskyr att detta kan förstöra mitt superbra humör så extremt som det faktiskt gör. Nu ska jag gå och cutta upp handlederna med en rostig domkraft och äta snabbnudlar i duschen (jag är inte så extrem som Juho och har tyvär ingen snopp, så handlederna får duga).

Kloka ord

Mami: Nya pojkvänner är lite som hundvalpar. Först vill alla se hur de ser ut och man själv är jättstolt över den och vill visa upp för alla. Man lär sig hur valpen.. pojkvännen funkar, men sen efter ett tag är den bara jobbig och det är en massa krav och man måste ta ut den och ge den uppmärksamhet och så.



Det roligaste med detta är att hon satt med handen lite vårdslöst på Pers (hennes sambos) ben när hon sa detta, för att direkt efteråt kommendera honom att hämta ett glas vatten åt henne.

Inte helt okej inlägg

Helt otroligt vad leds jag blir ibland. Har försökt logga in på blogg.se hela morgonen (okej, där ljög jag, jag har inte varit vaken på morgonen alls, jag klev upp halv ett), men inte förrän jag kommer på att jag har safari installerat på datorn och klickar in mig därifrån funkar det.
Irriterad!
Är uttråkad. Ska äta middag hos mormor klockan fyra, så eftersom jag klev upp så sent så har det inte funnits tid att vara med någon, men för mycket tid för att bara låta den gå. Superstörigt. Har tillbringat dagen med att plocka kläder och spelat Sims 3.
Ikväll blir jag antagligen mindre uttråkad iallfall, eftersom jag ska till Maria på filmkväll. Om jag nu hittar till henne, har aldrig varit där, varrenda gång (typ två) jag har blivit bjuden dit har jag haft förhinder. Alex får guida mig.
Stör mig asmycket på störd-safari, det gör allt jag skriver rödmarkerat utom "eftersom", "Är", "Om", "nu", "jag", "Sims" och "safari". Notera att en del ord har stor bokstav - det blir fel om det är små. Gristryne.
Och så var det någon alldeles särskild anledning till att jag absolut skulle blogga, men i min irritation över att inte kunna logga in så har jag glömt vad det var. Typiskt mig.
Äh, ni får en trevlig lista istället.

Hjärndött
Årets första...
Sak du åt: Citronmarängpaj
Sak du drack: Cola
Låt du lyssnade på: "Innan himmlen faller ner" med Imperiet
Film du såg: Der Slangeman (INTE OKEJ). Långfilm: "Laputa, slottet i himmlen" (tror jag den heter (dock sov jag störe delen av filmen, men men))
Tv:program: Har inte tittat på TV än.
Person du pratade i telefon med: Pappa
Person du kramade: Hm... Nyårsgruppkramen får duga, och isåfall var det Alex, Juho, Dag, Erik, Sania, Sebbe och Maria.
Person du kysste: Erik
Person du sov med: Erik
Bok du läste: Har faktiskt, nördig som jag är, bestämt mig för att läsa om "Stolthet och fördom och zombier" bara för att kunna säga att det var den försa bok jag läste detta årtionde. Hehe.
Hittade en eminent lista på någon random människas bdb. Jag har raderat de flesta "frågor", eftersom jag tycker det är lite drygt med "årets första person du hade sex med" och "det första du sa", "första person du pratade på msn med" eftersom det första har ingen med att göra, och vem fan minns det första man sa på det nya året? En del saker var också bara dryga. Inte för att den här lilla listan inte är dryg, men ni fattar. Kanske.
Äh, nu ska jag spela mer Sims, sen går jag till mormor.
Cheers

Margarin som fan

Jag är så glad, jag vet liksom inte vart jag ska göra av all glädje! Dels för att jag faktiskt har varit riktigt glad hela dagen, dels för Juhos "kärleksförklaring/nyårsresumé" på bilddagboken (jepp, en sån nörd är jag):

nytt år nya möjligheter å erfarenheter. det gamla året avslutades på en kulle med en gruppkram från de involverade i det hemska stöket i mitt kök och med en massa pussar från en jättespeciellsuperbäst människa <3, iaf 2010 började också riktigt bra. ett parti spank the monkey, massa hallonglass (och kladd på golvet!!!!), herr schlangermann och en massa kissies från samma superbästa människa som gav dom under de två sista timmarna av 2009 :3 kvällen slutade med att jag somnade inte bara som  världens gladaste människa utan också världens lyckligaste.

and now to the question everyone has been waitin for: japp. jag är kär :3



Hade jag kunnat ladda upp bilder (vilket inte går av någon anledning) hade ni fått se texten flashigt utklippt och inklistrat. Men det här får duga. Nu är liksom Alex och Juho officiellt ett par och jag är lycklig för deras skull. Superglad för att Alex hittat en pojke som är berädd att slåss för henne och glad för att hon var så jävla vacker hela kvällen och speciellt natten igår (natten mot idag, fast det fattade ni nog). Lycklig innifrån och ut, hela hon glittrade, jag skämtar inte.
   Om Alex är glad är jag glad. Dock kommer det vara drygt på skolan under lunchen om de ska slabba till och från Å-vik och så vidare.
   Glad för min skull också, även om jag liksom inte vet ifall vi verkligen är tillsammans eller inte... Jag är en icke handlingskraftig och mycket blyg människa. Men vad fasen, samma tankar som drog genom mitt huvud på slaget tolv skrivs ner här: Det får bära eller brista. Minut för minut och jag är lycklig just precis nu!

Alltså, förlåt för det här inlägget. Det är så superkul att blogga när man har en ny blogg (hur ofta ska jag skriva det?) och en del saker bara måste skrivas ner. Som sånt här.

Fortsättningsvis kan jag skriva att Nemo och Matthias har vart tillsammans i evigheter, Lusse och Markus i mer än två år (superlänge!!), Ria och Sebbe i cirka tre veckor, Nea och Jocke har äntligen gjort slut (och på riktigt den här gången verkar det som) och... ja, det var väl det. Mina vänner och deras kärlekar.
   Hej och hå och vad jag hoppas på att alla ska få dela kärlek med någon, för det är faktiskt underbart!



Att vara glad för någon annans skull är underbart. "Delad glädje är dubbel glädje", right?

010110

Gårdagen/-kvällen/natten/morgonen ägde kan jag be om att få tala om.
   Träffade Alex och Juhop vid tolv för att shoppa loss på mat, sen tog vi bussen till Juho och satte igång med matlagning som resulterade i lasange, chiabata (stavning?) och plocksallad. Efterrätten bestod av glass, citronmarängpaj och chokladpudding, plus att vi hade kex och choklad och sånt, så vi slog på lite stort.
   Sällskapet bestod av Joho, Alex, Erik, Sania, Maria, Sebbe, Dag och Johan en stund. Kan ärligt säga att jag tycker synd om Dag och Sania... Hehe, jag var lite upptagen med mitt och de andra var lite upptagna med varrandra.

Vi såg på film och myste och när klockan närmade sig tolv skulle vi gå till Sköns Kyrka, men vi kom inte så långt, utan hamnade på en kulle någonstans i mitten. Vi fick se våra fyrverkerier och tolvslaget "ringdes in" med en supergruppkram. Och en kyss för min del, dock var Erik superelak och välte ner mig i snön.
   Sen gick vi hem och såg på mer film och youtubeklipp hela morgonen... Jag vet inte när de andra somnade riktigt, men jag och jag tror Erik somnade vid sju och då tror jag Sania satt uppe och sms:ade fortfarande. Sen vaknade jag vid tolv av att Sania, Sebbe och Erik och lite senare även Dag åkte hem, somnade om och vaknade vid ett då de andra tre fortfande sov, så jag lekte med Johos dator tills de vaknade och kunde hjälpa till med disken. Köket såg ut som ett studentboende för femton personer där ingen diskat på en vecka, eller som en psykastalt där matlagning är en del av terapin som Alex så passande uttryckte sig. Seriös, det var disk och mat överallt, haha, det såg inte klokt ut!

För en utomstående kanske det inte låter så jättesuperkul, men det var verkligen ett toppennyårsfirande som jag lätt skulle kunna upprepa.

Nu ska jag mysa en stund till och försöka få tag på Erk, sen drar jag hem till Alex.
Höres

RSS 2.0