Day off

Ehum, det var något jag skulle skriva här. Jag undrar vad. Kan berätta lite om min dag istället: Jag har spelat Sims3, börjat läsa (och snart läst ut såklart) "Låt isbjärnarna dansa", varit med världens bästa Erik och pratat i telefon med Lusse i sällskap av Kärlekste. Bra dag indeed.
   Funderar på att stanna hemma imorgon också, men till skillnad från andra skolkdagar faktiskt plugga, vilket är ett måste nu såhär sista dagarna innan lovet. Åh, nästa vecka tar Elvira studenten! Hon visade klänningen hon syr igår, skitfin! Blekrosa med ena axeln bar och en massa pärlor och grejer på andra axeln. Sen så är det förhoppningsvis sommarvärme på riktigt snart, längtar efter att kunna ha klänningar utan koftor och strumpor och längtar efter picknickar. Hittade Maddes picknickkorg i torsdags - vit och oval med lock. Den kommer användas flitigt!
   Apropå strumpor så måste jag ta en sockshoppingsraid i veckan. Nya stay-ups är ett måste, ett par gulliga sockor med hjärtan på till på lördag och två par strumpbyxor jag sett på H&M... Vill ha en massa nya underkläder också och en ny klänning, men som jag alltid tjatar om - ska försöka hålla i mina pengar, det är ju inte ens sommarlov än och jag vill inte vara pank under denna underbara tid...

Well, ska dricka upp min andra kopp kvällste och krypa till kojs nu, kramar på er alla!

Fast nu ska jag dusha och äta frukost!

Jag orkar inte gå i skolan idag. Shame on me. Leker med pain(t) (humor där) och har skapat mig en liten lista på läsvärda saker. Bloggar. Mest på svenska. En del udda. Rekomenderar hela bunten.


Tema: Vänskap


Mimikry
 - Jag har en vän


Coca Carola - Du är den tystaste jag vet

Charta 77 - En björn och en tiger



Alepsin. Heter det inte.

Alla dagar blir inte som man tänkt sig. Men det kan bli bra ändå. Eller dåligt. Jag vet att igår var bra, på dagen. Kanske inte på natten. Jag vet inte. Vet inte alls.
   Jag förlorade min krogoskuld i sällskap av Nemis, lekte på Pipeline, köpte knepig smoothie med citrongräs, kiwi och apelsinjuce, drog till Joche, badade bubbelbad med Nemisen. Och en vända sent med Erik. Och annat däremellan och efteråt.
   Är hemma nu och borde plugga. Måste plugga. Kommer skjuta upp det till ikväll. Eftersom jag vet det så är det ju smartast om jag sätter mig med skiten nu. Men jag ids inte. Jag mår inte bra och vill bara krypa ihop i någons knä och bli omhändertagen.

Redhead

Idag innan Alex åkte fick hon locka håret på mig för att testa och se hur det blir ifall jag ska ha så på bröllopet. Jag vet inte om jag ser ut som en tant eller om det ser bra ut. Inga stela lockar utan jag har tuperat upp det lite. Men... jag vet inte.



Jag ska iallafall färga om det till veckan. Fortsätta på det röda temat.

¨
Nu ska jag ner och tjafsa med mamma lite till om hurvida det är kallt (min åsikt) eller lite svalt (mammas åsikt) i huset. Det är faktiskt snorkallt och jag fryser som en känguru på Alaska (eller säger man i Alaska? Hmm...)

Saknad

Idag åt jag fyra Piggelin. Awesome. Elevrådet delade ut på skolan och jag är en sådan flörtis så jag fick fyra glassisar. Nom nom.
   Jag och Alex har ätit vår awesome kladd-/chokladkaka och sett på "Trångt i kistan" vilket är en av världens underbaraste filmer.

Godnatt, nu ska vi sova!

Very amazing yeah

Jag har en Alex hos mig. Vi bakar kladdkaka. Eller - hon försöker få ihop smör och socker och mjölk till en "porös massa". Vår kladdkaka är näpperligen ägglös, så det ska bli intressant att se hur det blir.
   Under vårt kladdkaksbakande lyssnar vi på amazing "look at my horse".


...and meows "he loves you"

Skräpig mysdag. Min hals är helt uppfuckad så en utedag på blött Norra Berget kändes inte så lockande. Kommer få mer arbete för mig nu eftersom jag inte är med idag, men så får det bli.
   Har just duschat och ätit lunch och har myskläder och är luddig i bollen. Jag vet inte riktigt hur mycket jag sov inatt, vaknade och somnade och vaknade och somnade med max en halvtimme på varje moment. Dock sov jag som en liten gris från åtta till tio! Framsteg. Mina sömnvanor suger.

Ska roa mig med Sims och plugg hela denna dystra dag, ciao!

Jag brukade ha det här som rubrik

Handduken i väskan, trygg med paraplyet. Jag har hittat två eller tre solglasögon jag vill ha. Massor med vill, iallafall på ett par. Dock har jag redan ett par, så det känns onödigt.
   Skolan var väldigt lugn idag, redovisningar på psykologin, skolk från idrotten (men blev nästan klar med psykologin - en grej kvar med rapporten och så är bildspelet klart) och oförberedda tal samt talanlys av ett tal av Goebbels. Efter skolisen vart det staden med bästa Alexandra där vi mest bara rände runt och kollade på kläder och skor. Samt gick till en sömmerska som ska fixa min klännig, åh så jag längtar!
   Efter många onda fötter blev vi funna av en David och en Sajje/Zajje/Saje (skitsamma) och umgicks med dem fram till klockan blev sex och det blev tid för konstutställning på Fotomuseet. Samt salta pinnar, noms.

Snart middag, min hals är svullen och nu har jag börjat hosta var. Oh ja, jag visste väl att ni ville veta det där.
   Kramar på er sötnosar


Min är för övrigt knallgrön och matchar mitt paraply (man vet ju inte om man blir upplockad av en modemedveten typ hur mode det nu är med knallgrönt)

Inatt fick jag sova mer än igår. Hela tre och en halv timme.
   Men jag var duktig och höll mig från datorn iallafall (med två utlästa böcker som resultat).

Idag är det internationella handduksdagen. Vilket inte betyder att man ska hedra handuken på något sätt, utan douglas Adams. Som idag dog för nio år och två veckor sedan. Jag förutsätter nu att alla har läst "Liftarens guide till galaxen" (filmerna gills inte, där framkommer inte hans geni) och därmed förstår vikten av att bära med sig en handduk. Inte bara för att människor och andramer eller mindre humanoida varelser från olika solsystem ska lita på en, utan för att det kan vara bra att ha ifall man exempelvis stöter på en Dregglande Dårfink (vid sådana här tillfällen är jag sorgsen över att jag inte läst de underbara böckerna på engelska. Måste snarast åtgärdas, så har jag lite sommarläsning).

Maria, jag försåstår din sorg över att ha glömt handduken - skolan vill inte ha oss levande, så är det bara.

Min hals är svullen och smakar var

Ibland suger saker och ting. Som när man skriver en inte allt för lång men bra text om ökat själförtoende och förmåga att inse att till och med jag kan vara fin, ibland.
   Jag skiter i att försöka återskapa det, sätter igång att tjura och laddar upp två självporträtt istället.



Jag vet att den här inte är så lik. Att ingen av dem faktiskt är det. Men de här är så lustig, kolla bara på den lilla munnen och de sneda ögonen. En märklig detalj som jag faktiskt inte insåg förren alldeles nyss är att jag vid båda tillfällena hade min Andy Warhol-tröja.


Got a feeling, the tree is staring at me

Idag ska jag vara skitcool och bjuda på hur läcker man kan vara när man tar emot stipendium på 1500 kr. Samt berätta att när man är så stentuff som jag är så får man välja ut en underbar bok som heter "Älskade form!" och som är skriven av Thomas Eriksson (dock var det bilderna jag vill åt - underbara bilar, kaffebryggare, skålar, tallriksunderlägg och lampknappar fotograferade av Carin Tellström).
   Dessutom får man en jättefin blomma som man ger bort till Lusse. Fast jag skulle ge den till Erik, men han är sjuk idag så han var hemma. Anledningen till att jag gav bort den är för att det skulle vara jobbigt att behöva bära på den från Birsta hem till pappa och så blir jag alltid så sorgsen när jag ser vasblommor vissna. Dock älskar jag att få dem, ehe.

Plugget lockar och pockar och tvingar mig nu att lämna datorns nöjen och begrava nosen i hemsidor om pälsar och ett litet anteckningsblock däri ett tal om "känslor och idéer" så småningom utformas. Ett tal som leder till eftertanke. Ja.


 
Kicka på bilderna för att se hur sjukt coola de och brudarna på dem är.
Lusse har nya skor och blomman som är rosa i handen.
Jag har min älskade Andy Warhol-tröja och Erik-halsbandet har snott sig bak-och-fram.


När vi ändå drömmer vill jag ha en rosa ponny med vingar på typ

Jag har insett jag jag så vill ha en provdocka. Med samma mått som mig såklart. Eller den som fanns på Åhléns för något år sedan, den blå med mänster på. Eller ja, jag vill ha en, utan armar och utan huvud och utan ben och i svart eller vitt med någon vacker mönstring på. Med mina mått, eller åtminstonde hyfsat nära och främst i midjan.
   Dels som en underbar inredningsdetalj och dels för att så kanske jag skulle inspireras att sy mer.

Åh, vad jag vill.

Gnägg

Jag sov två timmar inatt. Idag. Jag är lättretlig och sorgsen. Inte så trött dock, det är väl bra tror jag.
   Är irriterad/ledsen på en person som jag älskar väldigt mycket och ännu mer irriterad på hennes pojkvän, trots att jag gillar honom.
   Saknar Erik, men det gör jag å andra sidan alltid. Ibland bara lite oftare än annars och idag är en sådan dag. Men jag har en mil plugg och har dessutom lovat vara hemma ikväll, så jag lär ju knappast se röken av honom antar jag. Vi ska ju ses imorgon, så det är faktiskt inte så farligt.

Datorsalen är tyst och lugn. Förutom mig, Malin, Viktoria, Anna och Nicko (från klassen) så sitter här en tjej till. Vi har nämligen fått salen bokad, men även tillåtelse till plugg på egen ort. Jag har bosatt mig här för att försöka vinkla ätstörningar till en samhällsfråga - ska med Alex skriva en liten repport om ätstörningar i pskologi B och en stor i samhällskunskap B. Liten utmaning att försöka vinkla dem på ett tydligt sätt. Eller, det är mest att skriva om de psykiska bakomliggande faktorerna och behandlingsmetoderna i psykologin och hur samhället ska bemöta ätstörningar samt vad de kostar oss till samhällskunskapen. Det är nog ganska lätt när jag väl satt igång.

Kram på alla, nu ska Hannah leka plugghäst.

05:42

Jag är ju skillad jag.

Lite morotskaka sådär på kvällkvisten

Åh, SOM jag är sugen på cup cakes med frosting gjord på philadelphia-ost just nu. Herregudarns. Ett substitut vore blåbärsmuffins, men vid den här tiden på natten är det väldigt otrevligt att sätta igång att baka (just kidding, det är underbart, men det är skola/jobb om några timmar och min familj sover, så att baka är inte att tänka på).
   Seriöst. Jag skulle... kunna gå upp och baka. Så sugen är jag. Usch, det är sånt här som händer när man inte sover.

Dock håller batteriet i datorn på att ta slut så jag får ligga och stirra upp i taket tills jag somnar av uttråkning istället (ids inte kliva upp och pluppa i datorsladden och jag ids inte rota fram någon av de noll böcker jag inte läst och som ligger inne på mitt rum). Bra plan.

Solen håller på att gå upp.
   Jag håller på att gå ner.
   Godnatt.




Natalie Dee+muffins/cupe cakes+Hannah=sant, ehu


haha just kidding

Vi älskar dessa nätter då man inte somnar förrän vid två-tretiden sådär.

Vera esse facimus nosmet ipsi

Jag saknar. Redan. Det är illa.
   Har knåpat bort nästan allt nagellack nu. Redan. Jag målade dem såhär härligt plastigt gröna i... torsdags? Kanske. De ser goda ut. Eller gjorde. Innan jag knåpade bort det mesta.

Imorgon har jag bara en lektion. Sen har jag ingenting. Då ska jag roa mig på stan med Alex och Juho och kanske äta sushi. Om jag anser det värt att lägga pengar på det. För å ena sidan är det ju sushi, men å andra sidan är det pengar. Jag får ju gratis skollunch. Suck. Men skor ska jag ha! Svarta med klack. Till bröllopet. Åh, Madde är så underbar. På tisdag ska vi till en skräddare och sy in min klänning. Eller, ta mått. På kvällen blir det utställning med underbara bildgruppen och i sällskap av Erik, Alex, pappa och Madde.
   Ja, just, jag ska ju ta emot stipendie imorgon. Kanske hålla ett kort tal, får se hur mycket övertalning Evy anser det värt att lägga ner. Om ingen säger något så säger inte jag något.

Min blogg känns bildlös och tråkig och jag vill ha en kamera. Och en kram. Jag behöver väldigt mycket en kram.

Superwooms

Igår var jag hos Nemisen hela kvällen och åt god mat, träffade trevliga människor och hade allmänt trevligt. Inte världens roligaste dock, vi var väldigt förvisade till ett kök och en korridor (Eva lånade en lägenhet av en kompis) utan musik och med typ inget att göra.
   Men det var ändå trevligt och Eva blev glad för presenterna iallafall! Av mig och Alex fick hon te (Klosterte, vi vart tvungna, det är så motsatsen till henne att det skulle vara skamligt om hon inte fick sånt te), choklad och lila solglasögon.

Idag är det tråksöndag och jag borde plugga. Vet dock fortfarande inte hur jag ska ta mig hem till pappa, vet inte om jag har pengar på busskortet och så har jag ju en massa saker jag måste ha med mig. Men... plugga ja. Lite åtminsone.

Hejs

Wrrrrom

Igår blev min skoldag bättre än jag trodde. Retoriken var lugn, engelska hade vi inte, kriminlogiprovet gick visserligen käpprätt åt helvete, men jag kan ju trösta mig med att jag fick MVG på talet i tisdags och att vi hade en mysig NK-lektion utomhus. Det är trevligt med en liten klass, alla kan tränga ihop sig vid ett utomhusbord i solen. Jag blev röd på bröstet.
   Grillade hemma hos Erik och fick sovsällskap inatt. Mys. Så klart. Fast jag vaknade nio i morse av att någon ringde på hemtelefonen. Varför gör man det? Ringer innan tio en helgdag? Bajs säger jag bara. I eftermiddag ska jag träffa Nemisen och sen blir det fest hos henne. Det är inte så varmt ute, men det är sol och det räcker.

Kram.


Godnight my sweet love

Jag kan bli märkligt glad för små, konstiga saker.
   Som att när jag kastar mig in på msn för att kolla mejlen innan jag kryper till kojs och hitta... ett fint och alldeles oväntat mönster.



Sorgsenhet i ett paket

En natt med Eva är en bra natt. En natt med plugg, skratt och kramar. En natt som man kanske inte är så utvilad när man tagit sig genom den, men det är det värt.

Det var soligt imorse och regnigt idag, det var god mat på skolan och det gick över förväntan på mina muntlighetsgrejer, fast det gick dåligt ändå. Jag fick saker gjorda på geografin och jag fick ännu mer gjort efter skolan eftersom jag och Alex bestämde oss för att sitta kvar och plugga. När vi blev utkörda från datasalen hittade vi massor av fina människor att krama och prata med.

Jag har så ont i huvudet. Nu ska jag plugga vidare. Apelsinodlingar och apelsintransporter till Sverige. Kriminologi, där jag har prov imorgon.

För vi har inte tagit studenten

Sitter mittemot en Eva och skriver lite om Baskerlandet och ETA. Det suger och jag kan typ nada. Första gången jag kommer få mindre än VG på en muntlig samhällsuppgift, buhu. Men jag får skylla mig själv. Jag har skjutit på det här arbetet så sjukt länge. Jag gör det nu också. Illa.
   Men det har varit fint väder, jag skyller på det. Jag och Evisen gick ner till stan och lockade till oss Sania, Ria, Chåken och Sebbe och åt glass och lekte med Dexter och tittade på fulla treor som fick sin alkohol uthälld. Puss på det och på kvällen i helhet och på solen och på... Ja, det mesta. På mina gröna naglar.

Ska måla naglarna en vända till och sedan skriva klart min baskertext så jag kan få lite bättre än IG imorgon. Typ.

Hejsansvejsan och snart godnatt

Jag är glad.

Mhm, en enda lektion idag och vad gör vi. Ingenting och allting. Fast på ett vettigt sätt. Inget negativt. På riktigt alltså. Lovar.
   Fast okej, vi hade klassråd också. Där vi inte hade råd. Men åt tårta. För vår klass är unik säger rektorn. En etta förra året och i tvåa i år. I novelltävlingen alltså. Nästa år ska jag vinna. Då jäklar.
   Men tårtan var god. Faktiskt. Det brukar jag inte tycka. Det kanske berodde på att den var rosa med en röd prinsesskrona på och "Hanna" i svart med snirkel under. x2. Två tårtor alltså. Och så fick jag en sång och ett tal och var tvungen att läsa upp novellen. Juho och Robin tycker jag ska skriva en bokserie av novellen. För pengarnas skull. Ungdomsböcker alltså. Kanske.

Nu fick jag SMS av Eva. Hon vill leka med mig. Jag anser att min man bordat SMSa och vilja träffas men mitt vänstreprassel får blir ersättare. Erik lär ju inte göra't.

Jag är glad.

Jag och Mary skrålade "Vi har inte tagit studenten" hela vägen från skolan till Navet och i morse gjorde vi upp stundentplaner med mycket skratt.
   Det regnar ute. Jag ska vara med Nemo-älsk.

Jag är glad. Jag tror jag börjar bli tillfreds med rollen som Hannah. Äntligen.

. . . . . . . . . . . . . . O

Ja, just ja.
   Imorgon ska jag ju få tårta. På klassrådet. Tårta tårta tårta. Som jag igentligen inte gillar så mycket. Som betalning ska jag läsa upp min novell. Som suger rövhår. Kan väl klica upp imorgon då. Kliva upp och gå på geografi och äta tårta och le och sen ska jag till konsum och kolla på apelsiner. Typ.

Fuck.

********** till Nemo-älsk, en kopp O'boy till mig

Jag hittade förresten en ring på H&M idag. En... Inte så fin. På golvet. Använd.

Så jag tog den och nu är den min.

Den ska sitta på min vänstra tumme för det var bara där den liksom hörde hemma. Jag var förresten tvungen att poängtera att den inte var använd så ingen skulle tro att jag snattade. För sånt gör inte jag. Längre. Jag kanske ska ha den imorgon. Imorgon imorgon imorgon. Då jag ska till UM och äta lunch hemma och gå på en lektion. Eller försova bort mig hela dagen, plugga på riktigt och kanske kanske vara med någon sedan. Någon som är min pojkvän. Om han vill. Jag vet inte, jag har inte frågat.

Godnatt för nu ska jag sova och det gick inge vidare med skolarbeten idag.

Huvudvärk

Vi är seriösa idrottare, jag, Alex, Juho och Robin. Vi gick hela vägen från HB:s gympasal till dammen bakom tingsrätten och satt där en timme i solen och lyssnade på musik och småretades. Alla fåglar var emot mig. Seriöst. Först var det en liten fågel som flög i superspeedad fart rakt mot mitt ansikte och när den var typ tjugo centimeter från att kracha in i mig så vek den undan. Läskigt. Sen så kom det en bögand (som är bög på riktigt) och gick jättebestämt mot en plastkniv och sträckte ut näbben, men så stirrade jag till på den och då strosade den iväg med värsta "vaddå, jag har inte gjort nått"-attityden. Men jag lovar, den tänkte staba mig.
   Höll tal gjorde jag, om ögat. Jag tror det gick bra, alla verkar tycka det utom jag. Får se vad Evy tycker, det är hon som ska ge mig betyget.

Alex och jag firade finvädret med att hålla oss inne på Birsta City. Hehe. Vi köpte present åt Eva och strosade på och hade allmänt jättetrevligt.
   Efter Birstabesöket åkte jag och hade bild, fixade några bilder som ska vara med på en utställning på lördag och träffade Gunilla, min lärare som vart sjukskriven en miljard år för hon fick en propp i huvudet.

Nu ska jag sluta leka med datorn och försöka plugga istället. Det kommer inte gå någe bra.

Tasseltriss

Nu är mina fötter alldeles rena och glada. Och jag är vaken. Halv två på natten.
   Perioder då jag sover massor följs alltid av preioder då jag är trött men inte kan sova. Sedan kommer då jag sover för att jag vet att jag måste fastän jag inte är trött. Vilket följs av perioder då jag sover.
   Fast i år har det varit väldigt "normalt". Jag skyller på Erik faktiskt. Han får mig att må bra.

Ska försöka sova lite nu, så jag orkar med idrott och tal imorgon.

Godnattkram!

Lortgrisar är smutsiga grisar

Jag har smutsiga fötter. Jättesmutsiga. För jag har gått barfota. Årets första nakenfotspromenad. Som inte var så lång. Men jag gick med Erik till bussen. Utan strumpor och skor.

Sommarjobb har jag fått också, som djurskötare på Norra berget i juli. Det är bra. Djur är bra. Äver fast det är getter och kaniner och bajs. Typ. Det har varit supersoligt, fast på dagen var det inte så soligt. Men varmt. Hittade en Jessica H när jag åkte från skolan gjorde jag också så vi bakade och fikade i solen. Fast vi bakade inne, men fikade gjorde vi ute. I solen.
   Med Erik bakade jag inte. Med honom lagade jag mat och sedan gjorde vi barnförbjudna saker. Han är bäst att göra barnförbjudna saker med. Fast han är min så ingen annan får pröva.

Jag har en miljard skolarbeten jag inte orkar göra. Men ikväll ska jag skriva ett tal. Det måste jag. Verkligen. Om ett öga tror jag. Jag vet inte. Jag vet inte mycket just nu. Men jag vet att jag är glad och att jag ska hjälpa Eva fixa fest på lördag och att jag ska festa och vara glad. Glad ja. Och äta sallad och vitlöksbröd och vara glad. Och innan ska jag på vernissage och titta på saker och äta salta pinnar och vara glad.

Idag har jag varit glad.

Jag tror jag är en lycklig människa. Jag vet inte säkert, men jag tror att jag skulle kunna se tillbaks på den här våren och säga att där var ag lycklig. Även fast jag inte mådde så bra. Hela tiden. Så var jag nog lycklig.

Imorgon ska jag på Bista med Alex. Jag älskar henne.

Ta bort mig

Jag fattar inte hur jag lyckas.
   En super dag, med Lusse och Erik och chokladmuffins.

Så fort jag blir ensam krachar allt.

Man kan vara glad fast man inte är glad

Igår åkte jag till Josse och tittade på folk som sjöng kareoke, lekte charader, tittade på två filmer, gick på två promenader (varav den senare var halv fem på morgonen), åt chokladmuffins, chokladkolatårta, rulltårta, chips (okej, de åt jag inget av, med det fanns), morotsstavar, jordnötsringar, rostat bröd och vaniljyogurt. Till det dracks det jordgubbssaft, julmust och O'boy. Knytis FTW.
   Sov gjorde jag också. Somnade vid efter sex och sov till halv två.

Jag är pigg och vill gå ut och röra på mig. Gå på långpromenad, hoppa studsmatta, ligga i gräset och titta på molnen. Kramas med någon. Leka med hundar.

Men Jess tittar på TV och det är inte roligt att vara ute själv. Fast jag har lekt med min cykel. Drog bort de röda grejerna med Coca-Cola, på lådgrejen (okej, ingen fattar men det skiter jag i) och har börjat måla svarta mönster där istället. Fast jag orkade bara ena sidan, sen vart det lite tråkigt. Och kladdigt. Jag har en uttjänt eye-liner som pensel.
   Invigde också cykeln för sommaren och cyklade med Jess till ICA och tillbaks. Jag borde få en applåd för att jag är så duktig.

Nu ska jag måla klart min cykel och duscha.


Att tänka på något annat

Min nästan perfekta klänning är inte så jätteöverdrivet fin om man kollar på bilderna. Men å andra sidan så bar jag upp den mycket snyggare än den här bruden, om jag får säga det själv.
   Tänk vad sött med mina svarta klackisar, små sockor med hjärtan på och en massa armband.



Den ser typ vit ut på bilderna, men den är ljusrosa.

För problemet med korsetten jag vill ha (förutom att det är oanständigt att bära i kyrkan, men folk får leva med att jag är lite oanständig) är att jag inte har någon kofta jag har ha till. Kjolar har jag så der räcker och blir över.


Spindelvagga.

Och jag vet inte, det är väl jag som är överkänslig, men förlåt, jag orkar inte just nu.

Ingenting.

Smaklig måltid

Madde: Eller så är de så att de som har en bokstavskombination blir trummisar
Jen: Nej, för då blir det som för Freddie, det går bara fortara och fortare, till slut slår han ihjäl sig på de där jävla trummorna!
Pappa: Det är då den sociala faktiorn kommer in - de som är så de spelar punk!
Jen: Precis, det låter förjävligt
Pappa: NEHEJ! Det låter ÄRLIGT! Det låter HÄRLIGT!
Madde: Skit.
Jen: Precis.
Madde: Punk är bara en massa skrän!
Pappa: De är aggressiva, de vill få fram ett budskap, och det får de!
Jag: De är arga, de vill höras! Och så är det jävligt bra.
Madde: Pft, bara en massa påtända tjackhoror hela bunten!
Pappa: Du förolämpar mig. Men OK, de kan inte spela. Det är lite meningen också. En massa gammal punk, det är ju inte ens banden själva som spelar på skivorna, om de gör det så är det en massa påläggsmusik ovanpå det. Men LIVE! Fy fan, säger jag bara! *tindrar med ögonen*

Samtal ursprunget ur: Jessie förstörde ett trumset under en konsert, tjafs om hur man spelar bas (med tummen eller med fingrarna), Jens dåliga musiksmak, avsaknad av taktkänsla.
   En ganska normal konsversation under middagen, inte helt urspårad (okej, ett tag pratade vi om vad man får och inte får göra när man kör bil, som typ köra över barn. Och undvika ha sex medan man kör, men det är en annan femma).

Hug me




Regn rusk och tröstshopping kanske kanske

Det är pissväder ute. Rent strålande hur-molningt-helst och dimmigt och fuktigt och bajsigt. Madde kom på att vi kunde spendera dagen på Birsta, alla familjens flickor. Shoppa loss på bröllopskläder. Och vara tjejiga.
   Alla familjens blondiner plus jag blev genast på lite bättre humör.

Så nu snart ska jag dyka in i duschen och faktiskt ha något att göra under dagen. 




Såhär ser det ut utanför mitt fönster. Fast äckligare.

Böcker som piggar up, ger idéer och gör mig småkär.


Men NU ska jag sova!

Eller vänta lite, jag fick fetaste tvånget att lägga upp den här listan (som sagt skrivet, min hjärna är totalt urspårad). Jag skyller på att det var för att jag hittade den på Boelbitars blogg (som är helt awesome.


Skriv alla svar med ord som börjar med första bokstaven i ditt namn, skriv inte samma ord två gånger!

1. Vad heter du?
Hannah
2. Ett ord på fyra bokstäver: Hora
3. Flicknamn: Helga
4. Pojknamn: Hugo
5. Yrke: HIV-doktor
6. Färg: Hur-gul-som-helst
7. Klädesplagg: Helkroppsrumpa
8. Mat: Helstekt gris
9. Sak i badrummet: Handfat
10. Plats/stad: Härnösand
11. En orsak att vara sen: Hetsätningsattack
12. Något man skriker: HETS
13. Film: Holy Grail
14. Något man dricker? Hashte
15. Band: Hole
16. Djur: Häst
17. Gatunamn: Hallonstigen
18. Bil: Honda
19. Sång: Horny in a Hears

Tog det första som ploppade upp i skallen vilket kanske märks (dock gick det sämst efter hets eftersom jag ville skriva hets på alla återstående punkter, fail).


Det är läggdags för skämten (aka Hannah)

Yäh. Jag fattar inte hur jag lyckas. I massvis med dagars tid (min hjärna funkar inte som den borde så jag kan inte räkna ut hur många dagar det är men det är väl nån vecka typ) har jag typ kalvat ihop totalt om jag tvingats vara vaken i typ fem timmar på raken och är värsta zombien däremellan. Har så varit fram tills middagen idag.
   Någon måste ha lagt något väldigt magiskt i min mat för jag är fortfarande vaken och klockan är typ tio över tolv.

Fast nu blev jag trött, pweu, trodde något var galet där ett tag.

Nu ska jag sova stenhårt, godnatt!

Old but good


Sånt man gör kvart över sju på morgonen när man väntar på bussen.
Jen i vagnen, Jess med uttråkat face.
Sen raceade de runt runt busskuren tills bussen kom.


no, you can't



Babydollface.
På den övre bilden hade jag inte målat i tungorna och läpparna, som för övrigt är gjorda med nagellack, liksom dreglet.
Alex fick bilden, jag tyckte den vart lite söt.


Honnef

På Pipeline igår blev det allsång, vilket var grymt kul. Efteråt åkte jag och Alex till Erik där Alex mixtrade fram en  asgod chokladkaka utan socker (från början skulle det bilvit kladdkaka, men utan socker får man plocka fram improvisationsgenen). Mot elvatiden drog Alex hem och Eva och Ria kom istället och stannade över natten.
   Idag har jag lekt med Erik hela dagen, men ett bitmärke på kinden och ett mystiskt blåmärke/sugmärke(?) på halsen som belöning.

Ikväll blir det till att ta del lugnt och sova en massa och imorgon blir der antagligen filmkväll hos Josse.

Kramar!

Lime-tree arbour

Vet ni vet ni vet ni?
   Så klart inte. Men snart!
   På idrotten idag hade vi självförsvar. En polis kom och tränade och gick igenom saker och lite smått om lagar. Vi skulle bland annat lära oss hur man gör när man blir strypt (tre sekunder utan luft tuppar man av, den ni) och jag var på väg att få panik när Alex skulle låtsas strypa mig. Höll även på att flippa ut på riktigt när min lärare skulle lägga sina händer runt halsen på mig. Illa Hanna, illa. När vi låg på golvet däremot gick det hur bra som helst att bli strypt, även fast Alex tog i lite väl mycket. Det säger en del om mig tror jag, haha.

På skolan fanns en massa partier idag, bland annat Sverigedemokraterna. Det var intresant. Jag och Ria och Alex gick runt och frågade alla om hur de skulle bekämpa rasism, om deras intigrationspolitik och hur de förhöll sig till HBT-frågor. Rikitigt kul, sverigedemokraten var riktigt illa och visste inte alls vad han skulle svara på våra frågor.

Efter skolan gick jag runt på stan med Sania och köpte mig två böcker. Dumt. Men det var en bok om Andy Warhol och en som hette Pop Art. Så jag var ju tvungen. Var faktiskt skituktig imorse och ringde läskiga samtal till läskiga ställen. Som inte var så läskiga. Men jag gjorde det själv och det var bra gjort för att vara mig. Så jag behövde en belöning.

Har även lekt med Lusse under eftermiddagen, very nice indeed.

Hannah is... duktig?

Idag har varit en prodduktiv dag. Har haft noll lektioner. Istället åt jag lunch hos Alex (vi var superduktiga och gjorde pasta och baconsås) och gick till skolan för att sitta med ett bokbord och värva medlemmar till Ungdom Mot Rasism. Sedan traskade vi på stan där jag införskaffade en underbart söt BH och två par strumpbyxor för en guldpeng styck. Ena paret var vita med vita prickar på och andra var ett svart ben och ett vitt ben, ni vet sådana som alla rände omkring i, i vintras. Dock gillar jag dem. Skämde också bort Alex med gräddvita stay-ups och en kopp te på Chocolate House, där vi hade möte med UMR.
   Mer om mötet på bloggen - får se när jag lägger upp ett inlägg (lovar att göra det innan tolvslaget inatt), eller om någon annan hinner före.

Nu ska jag plugga geografi och försöka komma på en handfull bra anledningar till varför jag köpte kläder (eftersom jag bestämt mig för att inte köpa något icke-ätbart innan sommarlovet måste jag ha dunderbra ursäkter till varför jag köper saker). De jag har hittils är jag är deppad/låg/övertrött, bättre att köpa kläder än godis, jag vill överraska Erik. Ska komma på en till, till strumpisarna. Tror knappast Erkiperk bryr sig om mina strumpbyxor, typ.


~


att alla dina jeans är exakt likadana att din näsa är lite sned sättet du brukar hålla din arm och hand på att du är kräsen med mat även fast du har jättekonstig smak att dina kinder är underbara att pussa när du är nyrakad att dina kinder är underbara att pussa när du är stubbig att dina naglar är ojämt klippta dina handleder är så vackra att dina ögon är gula och blå och har skuggor om sig att du lägger täcke över mig i sömnen att du kramar mig beskyddande ditt leende inte för att vara en petimäter men min nasi goreng har ståfräs din musiksmak att du har ett samurajsvärd i garderoben att dina vassa ben att du bits lite för hårt sättet du stryker med handen över min mage när jag är stressad gör du det ens medvetet att du inte låter någon säga åt dig vad du ska göra att du är så vacker när du gråter att du stannar upp och säger katt när du ser en att du förundras över att jag lägger märke till detaljer att din hud är så len att ditt drömhus är där du redan bor att du luktar så gott att du ber mig att inte ta det på fel sätt när du säger att jag är finare utan smink än med att du lägger märke till att jag har nya kläder och kommentar det som du tycker är fint att du har så lustigt skratt att du får mig knäsvag när du ler

     


Tänk om man hade en liten liten tröttapa

Att tvinga sig själv vaken med väckarklockan klockan tio är inte nice. Däremot är det nice att mamma rotat fram alla hästgrejer. Det är inte världens roligaste att tvätta, smörja, mäta och fota allt, men det niceiga är att jag får alla pengar som blir när jag säljer det.
   Så jag har ägnat all tid fram till nu med att fixa sakerna (dock inte tvättat, vet inte hur man hanterar högtryckssprutan). Vilket har hållit mig vaken. Nu ska jag försöka hålla mig vaken en timme till för sen kommer Erik och det vore ju lite dumt att sova då.

Vi höres!

Far är rar, mor dissar

Igår kände jag ännu en gång att mamma älskar mig sådär jättemycket.
   Jag satt och klappade Dexan och började filosofera över hundar. Vilket ledde till följande:

Jag: Alltså, varför har hundar så jävla äcklig andedräkt?
Mami: Men det har ju du också!

Man ba jaha tack.

Egotripp

Jag är sjukligt trött och mår illa och har mensverk.
   Allt suger och jag behöver en kram.





Lite bättre bild på mig och mitt hår

 
Med och utan korsett. Viss skillnad finns ju.
(klickpics)


Jag syftar främst på två personer, med gäller nog dig med.

Det känns härligt att det finns så otrligt mycket människor där ute som bryr sig om andra. Som verkligen försöker se om något är fel och som försöker trösta.
   Jag hoppas alla förstår ironi.

Förutom att jag halv vränger mig ut och in för att nå människor som bara vänder sig bort så anstränger jag mig inte tillräckligt. Men trots det vore det skönt om någon kunde orka lyssna och intressera sig för mig. Eller åtminstonde prata med mig så jag slapp försöka tolka mina egna svar från bortvända blickar.

Fuck this, nu går jag och lägger mig.

Monsters in my closet


She's a freak of nature


Put my hands upon your head


Sweet dreams

Varför försöker jag ens?
   Imorgon ska jag gå till skolan, göra nationella, gå hem och sova. Kanske går ner på picknicken, men chansen är liten. Kanske orkar göra något på kvällen men antagligen blir jag hemma och sover. Elvira ska ha grillfest med några kompisar och jag förstår att hon vill ha ut alla, men ursäkta att jag är ungefär lika vaken som ett fossil.

Om någon undrar varför i hela världen jag är vaken så fick jag ett sms för en liten stund sedan och insåg att jag blev för irriterad (över att ha vaknat) för att kunna somna om. Det blir så när man sovit ungefär sjutton av tjugofyra timmar (sedan klockan tio igår), någonstans finns en gräns på hur lätt det är att somna om igen.

Fuck this.

Hannah glad och trött

Jag är så trött så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Vill sova, men jag ska försöka vara uppe en timme till. När jag är så sjukligt trött måste jag tvinga mig att hålla mig vaken i en hyfsad dygnsrytm. Viket jag inte vill.
   Våra muffins blev goda, men torra och kompakta. Alex var tvungen att sticka medan de fortfarande var i ugnen och jag behövde få komma ut, så jag stängde bara av ugnen och gick ut. Fast jag vet att de alltid blir misslyckade när jag gör så...

Recept på sockerkaka, men jag brukar ha i en klick äppelmos, ett eller två rivna äpplen och lite kanel i smeten.
   Vill man göra muffins så räcker det till 12 - 18 stycken och då gräddar man i 15 - 20 minuter istället.


Blanda socker och ägg, häll i smöret (smält), filen och mjölken.
Blanda mjöl, bakpulvet och kanel och rör i smeten.
Gegga ner äppelgrejset och häll i en smörad och bröad form.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 40-45 minuter.


Blåsfisk

Hm, Alex kom hit idag med ursäkten att vi skulle plugga. Vi hittade inte mejlet med ett dookument hon skulle ha skickat så det sket sig.
   Nu är hon på toa och sen ska vi baka äppelmuffins.


Alex och jag för en herrand massa år sedan<3


Dikt av Tove Jansson

Misans klagolåt

En misa har jag varit i alla mina dar,
miserabel var min mamma, misären var min far.
En misa har jag varit och en misa vill jag bli;
det är så skönt att sjunka i mild melankoli.¨

Och om jag vore vacker och min näsa underbar,
beundrad utav alla och dyrkad av envar,
så skulle kanske någon, som vore stor och rik
tillsända mig en ros i cellofan från en butik.

Men allting har en ända och lyckan flyr sin kos;
det finns för många taggar på varje liten ros.
Jag går i månens skimmer invid den svarta älv
och plockar anemoner - och tänker på mig själv.

Tove Jansson


Trött i benen

Mitt huvud gör ont och jag är tröttast i världen. Jag och Jess har poppat loss till Horrorpops och i somras kunde jag de flesta av deras låttexter.
   Jag har sovit och spelat Sims och inte pluggat ett skvatt. Dumma Hannah som aldrig gör nytta när hon tar ledigt. Eller ok, en nytta har jag gjort (dock tror jag att det egentligen inte räknas som nytta, men det skiter jag i) och det är att jag tvingat i en ring till i mitt nedersta öronhål. Har man inga töjgrejer uppfinner man sina egna lösningar.

Vet ni en sak? Jag vill ha äppelmuffins. Jag har ett äpple och en burk äppelmos och kanel och är rastlös. Det är nästan så jag ska göra något av det. Eller så går jag och lägger mig tills Alex kommer, jag får se.

Gratis pussar till folket

Mer spontanitet åt folket!

Läste i en mattidning igår, där man hade frågat tre personer vad de bjöd på när det kom spontanbesök. Alla tre svarade att det nog blev kaffe, men inte får man spontanbesök inte - det här är ju Sverige!
   Det gjorde mig dyster.

Just spontanbesök och liknande har jag tänkt mycket på. Att det är så otroligt sällsynt. För visst är det underbart när någon singer på dörren och det visar sig vara en vän som bara kom för att plocka med en ut på promenad eller bjuda in sig på en kopp te och lite prat. Stanna en timme och sedan gå.
   Bor man nära (det vill säga ungefär tio minuters promenad eller midre) kan man ju traska bort till kompisen sin. Är denne inte hemma, eller har annat för sig - ja, då är det bara att gå hem igen, inget märkvärdigt! Bor man lite längre bort kan man ju sms:a eller ringa och bara höra sig för vad personen gör. Få är de som ljuger om man att man är med pojkvännen/ute på stan/ligger i badet/klipper hunden/med mera. När man sedan hörd vad människan har för sig kan man överraska med ett besök.

Jag kan själv sms:a en kompis vid lunchtid en ledig dag och höra vad den gör. Men även om denne inte gör något säskilt verkar de flesta bli obekväma om jag undrar ifall vi kan hitta på något. Likadant om man frågar under eller efter skolan.
   Hallå liksom! Vad är problemet med att göra något spontant? Måste man planera flera dagar innan?

Hej Sverige och svenska människor - kryp fram ur era skal! hemskt är det inte att bli nekad och hemskt är det inte att få besök trots att man inte orkat klä på sig eller städat.

Mummel

Oh, jag har sovit i elva timmar. Är inte ett dugg utvilad och är inte trött-för-att-jag-sovit-för-mycket. Jag är trött som i att jag sovit för lite.
   Somnade medan datorn stängde av igår, med huvudet på golvet. Vaknade av att Alex sms:ade. Fick småångest så jag kunde inte somna om (WTF?) så nu sitter jag här. Stannar hemma idag, orkar inte gå i skolan. Åh, vad jag borde gå, har bara en massa viktiga lektioner. Jag orkar inte hysa några som helst känslor över det.

Jag vill ha choklad. Mjölkchoklad. Eller Daim. Eller Dumle. Om jag orkar kliva upp så kanskanske jag bakar kola. Knappast troligt, men vi får se.

Ska sova igen, godmorgon.

Tjurig

Med tanke på att jag var så trött att jag höll på att somna sittandes i mammas säng när jag knöt av mig skorna så undrar jag verkligen varför i hela friden jag slog på datorn det andra jag gjorde när jag kom in på rummet (det första var att sätta ner muffinsarna och mjölken). Trött i ögonen och jag vet inte ens om jag kommer byta om. Borsta tänderna och sminka av mig - aldrig säger jag bara. Jag går inte ner för trappen igen.
   Om jag nu är så trött - varför sitter jag då här och bloggar? Jo, för att jag är helt jävla dum i huvudet.

Godnatt. Imorgon tar jag sovmorgon, det säger jag bara.

Jag kör en grön bil på en tom väg

Jag lyssnar inte bara på halvdyster musik.
   I mitt liv existerar även psykadeliska knepigheter i form av exempelvis "The Dukes of Stratosphear".



The Dukes of Stratosphear - Collideascope



The Dukes of Stratosphear - Have you seen Jackie?

The Dukes of Stratosphear - You are a good man Albert Brown


Min lustiga familj (och dess mat)

Min familj är lustig. Det går inte att neka. Ständigt och i vilken familj jag än talar om (hos pappa eller hos mamma) så händer det och dyker det upp märkliga ting.
   Hos mamma har vi en matlista. Så vi ser vilken mat som ska ätas under veckan, ifall man vill fly eller så. Matlistan för vecka 18 ser ut som följer

Det syns dåligt, men det står
   Måndag: Köttfärssås Elvis (Elvira som lagade den alltså)
   Tisdag: Korvstroganoff
   Onsdag: Gulag (Ja, Gulag. Ni vet vad det är. Vi skulle kanske ha ätit gulachsoppa, men nu ska det bli pasta och tonfisksås, ifall ni undrar liksom)
   Torsdag: Kyckling Hana (jag som är kock)
   Fredag: Köttfärsbiffar Per (Per är kock)
   Lördag: ? Mystery
   Söndag: ??

Kram till alla

Idag fick jag en bok av Mary. Då blev jag glad. Stenhuggaren av Camilla Läckberg. Mary hade två ex av samma bok och när hon fick höra att jag aldrig läst något av Läckberg höll hon på att gå i taket ddå det är hennes favortitförfattare.
   Iallafall så öppnade jag nyss boken för att skriva vem jag fått den av och när, ty så gör jag alltid i mina böcker. Men där stod redan "Till Hannah från Mary:) 4/5 2010". Då blev jag ännu gladare (jag är lite skum på så sätt jag).


Tröttbulle tröttbulle vifta på sin svans

Idag blev jag 1500 kronor rikare. Eller, ok, jag har inte fått pengarna än, men jag har fått veta att jag ska få dem. Kom nämligen tvåa i novelltävlingen jag tjatat om tidigare.
   Kan tyvär inte uppbåda all den energi som skulle gå åt till att beskriva min glädje i bloggen, jag är alldeles för trött. Sammanhängande fick jag kanske fyra timmars sömn inatt. Tror dock att jag kommer sova med natten till imorgon - efter bilden ska jag släpa med mig Ria hit.

Ska sova en timme nu, pusshej leverpastej (fy fan vad äckligt det är)


Grön laser

From this                                      to that  



Följde med mamma och Jess till stallet idag och klappade på Kassie. Saknar ridningen lite. Klappade på en massa hundar, träffade minstingkusinen och två fina mostrar hälsade på Melwin (Kassies "föl") och hittade en halvsyster till Kassie.
   Trevligt.

Moments and memories





Skolbulle skolbulle vifta på sin svans

Jag orkar inte riktigt jobba. Även idag har varit en sådan dag som man lika gärna skulle kunna vara hemma och jobba/göra ingenting på. Bläh.
   Egentligen ska jag plugga på om ETA men det suger. Jag vet inte ens varför jag valde den terrorgruppen, har inga som helst anknytningar till dem.

När skolan slutat (en tjugo minuter, wihoo) ska jag hem till pappa och hämte viktiga böcker. Längtar tills jag är hos mamma igen ska jag peta in en skiva i datorn - inte vilken skiva som helst utan en innehållande bilder från 2009 och 2010 från Ria. Mwihi, me is happy!
   Dessutom imorgon efter bilden ska jag få sängsällskap av nämnda Ria! Vi börjar båda efter lunch på onsdag så det är ju bara dumt att inte utnyttja det. Dessutom råkar hon vara världens bästa Maria också.

Ehu, ska försöka plugga en liten gnutta till. Pusshej!

Imorgon är en ny dag - tänk inte på det förgångna

Jag behöver någon som lyssnar.



Jag är rädd







Ska försöka sova nu och sova drömlöst och gå i skolan imorgon, godnatt.


Hannahdepp

I'm kind of... Off.
   Men håret blev fint i alla fall. Brunrött fast mer rött. Väldigt jämn fäg trots min utväxt och det grönrosa. Ska färga ögonbrynisarna svarta också, mwihi.

Är hängig.
   Vill ha någon att prata med.
   Vill ha sängsällskap.
   Kan hända jag börjar efter lunch på onsdag. Mina förhoppningar går ditåt.
   Kanske ska följa med lillasyster till stallet imorgon och se när hon rider och klappa på Kassie.
   Måste till pappa och hämta very important books imorgon. Det vill säga gaografi, kriminologi och ryska. Rys. Jag inser att jag inte kommer att orka med skolan riktigt helt och hållet. Vill sova bort allt men jag måste vara vaken. Min sömn är störd och jag sover när jag inte ska sova och sover inte när jag måste och drömmer jobbigt och stressigt.

Jag behöver en kram.


uppochnerglad

Gissa vad jag gör?
   Gissa gissa gissa!







Japp, du gissade rätt, jag färgar håret. Röttelirött.

Pusshej!


Sänder även en förlåttanke till undarbaraste systern på jorden

Igår fyllde Julia år. Vi var på partaj hos henne. I början var jag, Alex och Juho mobbade, men sen blev det niceigt. Dock har jag träningsvärk i låren efter att ha gungat med Julia en massa och försökt hålla mig uppe på Erik när han bar omkring mig.

Idag klev jag och Erik upp tio i tre bra precis. Jag har myskläder och ska ha det hela dagen lång. Och ha fett hår och lukta svett.
   Livet är härligt.


Yaar! Kära pirater<3

Tanke.

Jag minns inte vem jag gjorde vad med. Vem jag har berättat saker för. Hur jag var klädd vid en viss tidpunkt eller om det var för en vecka eller ett år sedan.

Jag kan dock komma ihåg känslor. Smaker, lukter, ljud. Om det regnade, om jag var nervös. Om det var varmt. Om luften var behaglig.
   Hur det känns i kroppen när man drar två keramikföremål mot varandra. Hur vår luktar. Hur Erik smakar. Hur fingrarna glider över hästpäls. Hur det låter när man krullar presentsnören.
   I drömmar är oftast känslorna och sinnena mer levande och betydande än själva handlingen. Jag kan vakna och veta att jag var rädd eller stressad eller lugn, hur något lät, luktade och smakade.

Minnen är så indivduella. Det är vackert.

Hoppsansvejsan

Oh, så trevligt jag hade igår! Massor med fina och trevliga människor och sova-över-sällskap i form av världens bästa Ria.
   Ikväll ska jag till Julia och ha trevligt.

Hoppas alla får ett bra första maj!

RSS 2.0