Nu ska jag sätta mitt eget tålamod på prov. Får se hur det går med den saken nu då. Nåja. Lycka till Hannah.

Jag fattar verkligen inte hur han gör! Men jag är glad. Verkligen. Han gör mig glad.

Nu tänker jag smsa honom och sedan imorgon när jag vaknar ska jag stänga av telefonen och bara starta datorn för att lägga över lite ny musik till musiklyssningsmojängen (en gammal mobil utan sim-kort, låter fräckare att låtsas som att det är något fett tekniskt och coolt) och sedan. Nada. Eller ja, jag startar teknikaparaturen på torsdag igen, men tills dess får man klara sig utan Hannah eller ta kontakt med henne på annat sätt. Typ hemtelen* eller spontanbesök** eller smsa Jess.

För nu ska jag ha gammaldags sommarlov. Med böcker i mängder och musik genom fönstret och blir jag allt för uttråkad går långpromenader alltid hem hos fyrbeningarna (hundarna alltså).
   Om ingen vill träffas. Ensamhet. Försöka minnas hur det var när jag kunde vara ensam veckor i sträck under sommaren, med bara böcker och min fantasi som sällskap. Kanske funkar. Två dagar. Fast i så fall kommer jag sakna en massa och ha lite övergivenhetsångest, men det får jag leva med. Faktiskt. Jag kan nog ta det.

*Ett hett tips är att fråga Lusse om mitt hemnummer, för hon är typ den enda som pratar med mig på den telefonen. Om man mot förmodan skulle vilja prata alltså.
**Är hos pappa, vilket kan vara bra info både för det eventuella telefonsamtalet och det i princip icke-existerande besöket.

Sånt där klagomål igen. Men. Nu kommer jag inte ångra det jag jag skrivit när jag vaknar. Och jag ska för en gångs skull stå fast vid mitt ord.

Om någon hade spelat in mitt liv hade jag antagligen fått Oscar på Oscar för bästa kvinnliga skådespelare. Jag är så bra på att låtsas må bra att jag nästan övertygar mig själv. Det är ju bra tycker KBT-människorna, men nej, inte när det är så bräckligt att det går sönder så fort jag stänger in mig på rummet.
   Imorgon vill jag vara för mig själv och det borde jag inte för då kommer jag antagligen sitta inne hela dagen. Men jag behöver vara ensam, iallafall på dagen. Inte på natten, jag vill inte vill inte vill inte. Jag hatar nätter. Iallfall ensamma nätter. Nästa vecka kommer vara full av ensamma nätter, helt ensamma alltså, i ett ensamt hur, och jag kommer inte riktigt att klara av det.

Jag vet inte vad det är med mig idag. Jag mår inte bra. Jag behöver någon som vill vara med mig. På eget initiativ. Varför är det så få som frågar? Varför är det nästan alltid jag som hör av mig? Känner mig så jobbig. Inte ens min pojkvän verkar vilja vara med mig. Eller jo, egentligen. Kanske. Men nej, det känns inte så. Det är ändå bara jag som hör av mig, nästan. Ska iallafall inte fråga någon den här veckan. Kanske. Nej, jag orkar inte. Om någon vill träffas får denne höra av sig. På torsdag ska jag iallafall träffa Lusse. Det blir trevligt. Inann dess: ring. Eller SMS:a. Om jag är värd att lägga tid på.


puss och en till puss

Förresten fyller min pojkvän 18 idag.



Det här är Erik. Honom är jag kär i.

 

Grattis på födelsedagen snyggfan!<3


Grus

Vad har BadCashQartet, Bad Religion, Black Sabbath, Broder Daniel, the Clash, the Cult, D.A.D, Dag Vag, Ebba Grön, Half Man Half Biscuit, Kent, Krunch, Krymplings, Misfits, Naked, New Model Army, the Jesus and Mary chain, Psycho Poetry, Ramones, Raped Teenagers, Rasta Hunden, Sex Pistols, Stockholms Negrer och Thåström gemensamt? Ja, förutom att de alla är artister/band. Jo! De har alla befunnit sig på skivor nedpackade i en Conversekartong i en försvunnen flyttlåda i ett år och är nu upphittade av min braiga pappa!

Den uppmärksamme inser snart att alla namn är i bokstavsordning och det beror på att jag är en liten nörd som älskar att sortera saker i bokstavsordning och därför också skrev av dem i den ordningen. Heh.


Lite sådär smått apropå ingenting faktiskt

Detta inlägg ägnas åt Sania, eftersom jag insett att jag inte uppmärksammat hennes födelsedag än.
   Hon fyllde arton år den 18/6, vilket är rätt länge sedan, men bättre sent än aldrig typ.

Vi firar med en trevlig bild på henne (fast det här var för länge sedan och hon gör en knepig min så hon är snyggare egentligen). Dessutom kan man läsa hennes eminenta blogg här!

Kram på Sanisen!


Jag stannar här, orkar inte fatta ett beslut - ibland är det svårt att veta om man ska gå med höger eller vänster fot först.

Och ibland vet man bara inte.
   Nåja.
   Trevlig kväll. Kunde vart bättre men också sämre.

Är hos Erik och kan inte sova.

Det här sög ju.

Inga blommor under kudden

Det luktar gott på mitt rum. Somrigt. Fönstret är öppen och släpper in sommarnatt och oknytt och mitt doftljus sjunger på sista versen. Jag är fett poetisk. Dricker te gör jag också.
   Borde sova. Är på promenadhumör igen, samtidigt som jag är trött i kroppen. Ska upp relativt tidigt imorgon (sätta väckarklockan på tio, höhö) och åka till mamma och sedan till Erik.

Håller på med en ny skapelse, i samma stil som kaninte. Fast det här är något betydligt koolare än en kanin som inte kan.
   Bild kommer när den är klar, det är så tråkigt att ta upp skrivandet när man tvingats pausa det (är man inne i det är som som i trans, hehe), men den här kommer gå till min moster som fyller år i dagarna.

Kram på alla som läser, nu ska jag lägga mig i sängen och se vad som händer.

Min familj mobbar mig för att jag använder "dock" i vardagligt tal. Bönder.

Ok, min eftermiddag och kväll har varit skittråkiga, det hymlar jag inte med. Inte heller med att jag har känt mig övergiven (när jag i stort sett själv har satt mig i situationen) och väldigt miserabel.
   Men ändå. Det är bra för mig att vara ensam ibland. Även när jag som mest vill ha människor runt mig måste jag vara ensam, annas funkar det inte.

Lunchen var god. Sill och potatis. I solen. Med tillhörande sommarnubbe (yep) och konstiga blickar från pappa och Madde för att jag valde cola framför cider. Liksom, hallå? Gratis alkohol?
   Middagen var ännu godare. Grillspett och hemmagjord potatissallad. Prat och skratt och bara bra. Glass till efterrätt (jag föråt mig lite smått på kaktussorbet, som vanligt).
   Telefonprat med min fina pojke och lycka i upptäckten att Jessicas datorladdare funkar i min dator (eftersom hennes batteri är så mycket bättre än mitt så kan hon avvara den några timmar också, happy happy).

Nu sitter jag dock och saknar Eriken asmycket, men honom får jag träffa imorgon, så jag överlver förhoppningsvis.

Och det är märkligt det där med småsaker som får en glad. Sex minuter telefonprat med en underbaring har vägt upp min dödstrista kväll.
   Det är bra.

Midsommarglädje på hög nivå (nåja, dagen började underbart)

Midsommar!
   Ja, som vilken dag som helst då. Iallafall i min familj. Lite godare mat, lite mer alkohol, lite finare kläder. Lite tråkigare.

Gick på lång sommarvarm promenad med pojken igår, åkte till pappa och åt middag och försvann till Ria för att se på film med henne och Linn. Senare kom även Johan. Film film film och prat prat prat och en massa sova. Frukost och sedan glass i solen till säckpipsmusik.
   Är hemma nu och har gjort den hemska upptäckten att laddaren till datorn är kvar hos mamma. Har 43 minuter kvar på datorn och jag som tänkte fira midsommar med Sims (underbara flykt), men de planerna krachade ordentligt. Så min midsommar kommer vara tråkigare än vanligt. Underbart. Inte.

Hoppas alla får ett bra midsommarfirande! Själv ska jag väl vara hemma och tycka synd om mig själv. Typ. Folk får gärna hitta på något med mig, men jag tror ju knappast att någon skulle vara hemma och läsa min blogg nu. No life liksom.

De utlovade legobilderna förrsten (klicka för större bild):



   


Många ! här ser jag

Sushi sushi!

Imorgon
ska jag till norra och checka läget där, hoppas på att jag inte dör (är ungefär såhär nervös *sträcker ut armarna så långt det går åt sidorna*). Sen ska jag vara med söta Ria!

Idag åt jag sushi med Erik, traskade runt på staden och åkte slutligen hem till honom där vi byggde med lego! Åh, lite sådär nostalgiskt. Jag byggde ett hus med tillhörande matforsbo och eldsprutande krokodil och erik byggde en bil (med en jetmotor så den bara kunde köra i cirklar, höhö). Sedan byggde vi en bro från hans säng rakt ut i ingenting. Super!
   Bilder kommer imorgon, vare sig ni vill se dem eller ej!


And we dream those dreams

Jag och Eva är stentuffa. Och konstiga.

MEN NU JÄVLAR SKÅNELAND! Nu kommer jag och gör södra Sverige osäkert. Höh. Åker på måndag, kommer hem på söndag.
   Vad vi ska göra där, ja, det blir en annan femma.

Hårtrubbel

MEN FÖR I HELVETE!
   Nionde maj färgade jag håret rött och visserligen har jag färgat det mörkare rött men HERREJÄVLAGUD vad jag är leds. Okej, jag passar asbra i det, men... åh, jag vill inte längre. Inte för att jag vet vad jag skulle färga för färg, men gosh, jag är kräkled på håret nu.

MEN. Jag ska vara duktig och vänta till efter sommarjobbet.

...en månad kvar. Flämt.

Psst, säg inte till någon, men jag tror jag är kär i Erik

Idag har jag varit med världens absolut bästa människor. Vaknat med Erik, gått till Alex, åkt till birsta. Gått runt på Ikea och kollat på sovrum och kök och lägenheter och ätit glass och hittat på vad vi ska ge till Sania i försenad artonårspresent och pussats. Eller, ja, jag har pussats med Alex och Erik men de har inte pussat på varandra.
   Sen åkte jag hem och åt pizza med Per.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med. Film kanske. Eller Sims. Orkar inte riktigt göra något annat. Eller, om någon kommer hit och våldsmyser med mig skulle jag inte säga nej tack, men nu har jag liksom myst in mig i sängen för mycket för att orka gå upp och göra saker. Är en mycket trött och mojsig tröttis.

Hej hej på dig min vän

Idag fyller Johan år! Trevligt trevligt.
   Jag har inte klivit ur sängen än. Börjar bli lite hungrig (och jävligt pissnödig), men det är så sjukt bekvämt att bara ligga här. Ugh.


En Laaaarson! Och en Dexter.


Musik till Änglarnas Syster

Anna Frank - Happy Story
Wendy McNeill - Such a common bird
Strefan Sundström/Mathias Åberg - Rotting Share
Emma Nordenstam - Jag saknar dig
Cirkus Miramar - Under en poster av The Cure
Transmissionplot - Picking the wrong battles
The Knife - Lasanga
Yohanna Troell - Thank you for nothing
Katyusha - Sonja Song
Brasiliah - Disclose & disarm
Inga Håkansson - The Kiss
MJMpropaganda - Dance With Me
Orkester Mileva - Hat full of sparks


Jag ogillar när man inte hittar sådant man söker någonstans. Eller ja, jag tror alla artister finns på lastfm och de flesta lär ju gå att hitta på Spotify, men ni fattar grejen.
   Det ska, enligt boken, finnas en sida som heter anglarnassyster.org, men den existerar inte längre. Inte någon annan sida heller. Och Orkester Mileva, där Anna Jörgensdotter (författaren alltså) sjunger (och spelar bas och cymbal) går inte att hitta någonstans. Inte för att jag letat speciellt noga, men ändå.
   Tirritating. Fast, för att - jag undrar verkligen vad jag skulle skriva där. Så går det när man lämnar bloggen för en halvtimme. Kan trösta folk som blir irriterade med att jag blir minst lika störd. Höhö.


Ung och... Inte kåt iallafall.

Tycka synd om mig själv - check
   Dricka te - check
   Duscha - Ärligt talat, jag orkar inte. Jag orkar inte ta mig ur sängen en gång till idag, jag orkar inte ens ta av mig kläderna. Funderar helt seriöst på att somna i dem. Vore förstås inte så dumt, få saker gör mig så trygg som lukten av rök, vilket mina kläder då luktar, eftersom vi grillade till middag innan vi åkte. Korv grillad på pinne som man täljt själv, jag vet inte, det går inte att inte tycka om det.
   Fast kläderna mina luktar ju givetvis inte bara rök, de luktar även ketchup (en olycka med ketcupflaskan och jag har för fan ketchup innanför tröjärmen), kåda ("huggit" ved idag, fast vi fuskade och använde en skum vedklyvningsmaskin) och allmän smuts.

Det mesta av min bitterhet har iallafall gått över, men jag önskar det fanns någon här att bli arg på. Det är så jobbigt när man tror att människor saknar en, och sedan visar det sig att de inte gör det. Fastän de säger det. Det går inte att hjälpa att man blir ledsen. Och känner sig övergiven. Iallafall är det så om man är jag. Och det är väldigt, väldigt jobbigt.

Jag hörde ett sånt bra citat på radion idag. Synd att jag har glömt det. Det var väldigt, väldigt bra.

18.03 rullade bilen från gården. Med Elvira vid ratten. 20.51 stannade bilen på parkeringen utanför huset.
   Den snabbaste färd mellan stuga och hus jag varit med om tror jag. Kanske. Jag vet inte. Men med tanke på att jag och Elvira körde första biten (åh, jag är hopplös vid ratten, men oh så kul det var att köra på trafikerad väg och genom söta lilla Hammerdal) så var det väldigt snabbt hemkommet.

Nu känner jag mig mest ensam. Och väldigt väldigt sorgsen. Böckerna jag hade till stugan är utlästa (Suhi för nybörjare, Änglarnas syster, Hon går genom tavlan ut ur bilden) och min pojkvän vill inte träffas, så jag har som ingenting att göra. Förutom att tycka synd om mig själv, dricka te och vänta på att det ska finnas varmvatten så jag kan duscha.

Å andra sidan så är jag ju himla bra på att tycka synd om mig själv, så det kan jag nog roa mig med hela natten om jag vill.
   Och det bestämmer jag mig nu för att jag vill.

Puss på er, gå och dränk er. Tänka sig, man kan vara himla bitter om man vill.

Cruella De Vil

Åh, javisst!
   Igår höll jag på att bli mycket lycklig för att sedan bli mycket sorgsen. Över en hund. En naken kinesisk nakenhund (alltså, de finns de med päls också, men de är inte lika söta) på tre år (dvs rumsren och grunduppfostrad och vuxen) för 1500 kr. Ni fattar va? En av mina favoritraser för typ noll och ingenting. MEN. Ägaren sökte ett äldre par, som höll sig lugna och inte flängde omkring. Alltså, jag flyttar varranan vecka och diggar att ha vovvar med mig på alla möjliga tillställningar. Så det sög ju. Jävligt stenhårt.

Fuck that. Mamma som till och med erbjöd sig att köra mig till gud vet vart (typ ett år härifrån och i skogen) eftersom hon tycker att jag behöver en vovvsing.

Drömmar och boktjat. Förlåt.

Okej, alla som anser sig känna mig räcker upp en hand.
   Alla som anser sig känna mig; höll jag mig borta från boken inatt?
   Självklart inte. Fast jag måste få erkänna mig duktig, läste bara tre kapitel.

Två lustiga saker som inträffat under natten:
   1. Jag drömde på engelska. Yepp. Vet inte riktigt vad det var, men jag var mäkta förvånad när jag vaknade och hade en massa dialoger på engelska i huvudet. Glad att det inte var typ ryska eller så, kan vara en fördel att förstå vad folk säger i sina drömmar. Fast om man drömmer så lär man fatta vad de säger även om de pratar på typ hibreiska (nu utgår jag från att ingen kan hibreiska), om det är meningen så att säga. Whatevah.
   2. Jag klädde av mig ganska naken. I sömnen. Hoppas jag, så det inte var en typ våldtäcktsman eller ett spöke som gjorde det. T-shirt och pyjamasbyxor ihopknölade brevid mig när jag vaknade och jag är extremt övertygad om att jag hade på mig klädesplaggen när jag somnade!

Apropå boken förresten (som hittils är underbart lovande). Jag vet nu varför omslaget pryds av Robert Smith. Huvudpersonens bror är död och han älskade The Cure och när hon tänker på honom så ser hon Robert Smith framför sig.

Fiiiiiinne

För mer behövs inte om man är Hannah och på deppigt humör.
   Nu är jag full i fnitter och suktar efter en promenad med skrattglada människor. Får nöja mig med lite mer fnitter och snart snart kanske en trevlig tupplur.

Bild funnen på tjuvtittat... och det är alltså Finska Ambassaden i Stockholm det här.


Förresten finns där en låt som handlar om The Cure, typ

Åh åh, ni vet vad jag brukar tycka. Att ibland dyker det upp små, oförutsägbara ting som gör mig lycklig - och ibland är det verkligt märkligt hur dessa saker kan göra mig så glad.
   Som boken jag skrev om tidigare, "Änglarnas syster"; jag valde den nog mest för att framsidan tilltalade mig något så märkvärdigt, jag tyckte mig verkligen känna igen den. Så var jag ner och hämtade tvätt för några timmar sedan och plockade med mig min The Cure-tröja och då gick plötsligt alla kugghjul ihop!

Iiiih, kolla bara! Visserligen är han lite skarpare och har vingar och ingen gitarr på bokomslaget (förutom att han är spegelvänd, nåja, på något av tingesten är han spegelvänd), men ändå, det går inte att ta miste på käraste Robert Smith!


Nu känner jag mig plötsligt väldigt, väldigt nervös över boken. Förutom att den har ett eget soundtrack, som är väldans bra, så skriker omslaget kärlek. Det liksom... blir för mycket. För bra. Jag bygger omedvetet (eller ja, jag är medveten om det, men okapabel att göra något åt det) upp förväntningar som inte riktigt stämmer överens med vad baksidan utlovar. Jag hoppas hon (författaren) har ett fint språk och att handlingen håller från början till slut.
   Mycket sällan jag får sådana förväntningar av någonting.

Jag får helt enkelt försöka sova så länge som möjligt och sedan sysselsätta mig med packning hela dagen imorgon, för det kliar i fingrarna av lust att öppna boken, men jag ska inte, ska inte, läsa innan jag genomlidit mina tre timmar i AC-lös och tonårspojksfull bil.

Godnatt.

för ni sjöng fel, jag sjöng The Walk

Idag följde jag med mamma till biblioteket. Lånade "Ung och stolt" (antologi), "Änglarnas syster" och "Hon går genom tavlan ut ur bilden".
   Till "Änglarnas syster" följde en skiva med. En bok med ett eget soundtrack. Jag har inte öppnat boken än men jag har förälskat mig i den underbara musiken.

"Ung och stolt" har jag redan läst ut och "Hon går genom tavlan ut ur bilden" har jag läst förut, men jag kände viss saknad efter den. Måste granska mammas bokhylla efter lite mer stugläsning, två böcker på en helg känns lite klent.

Det ska bli skönt med lov. Från mig själv. Sitta nere vid ån eller på trappen och skriva och läsa och teckna. Och sakna. Det är jag bäst på.

pretty poop

Idag är det varmt ute och min feber har gått upp igen. Fast jag sov ända till halv elva så jag är lite utvilad. Å andra sidan somnade jag inte förrän vid två ungefär, men jag sov hela natten (med avbrott vid åtta då mami väckte mig och fick i mig penicillin, söta, rara mamma).

Idag åker Erik bort. Stackars han och Johan som måste sitta i en buss idag. Solen grislyser verkligen. Men Alex kommer hem idag. Det är bra för hon är saknad. Fast henne får jag inte träffa på mycket långt, som sagt, jag åker till stugan och kommer inte hem förrän på söndag och då vill jag ju vara med min pojkvän. Fast hon vill ju vara med sin hela helgen ändå, så det gör nog ingen skillnad.
   Men sen. I sommar. Kommer jag att ha tid att kramas med älsklingssyster. Det är bra.

SMS-glädje

"Okej. Jag älskar dig jättemycket och just nu kände jag att jag älskar dig extra jättemycket <333"


Var glad och stark

För vem behöver nån som behöver nån?

Valstuss

Somnade vid fem, blev väckt vid sju av mamma som skulle till jobbet och ville se till att jag fick i mig penicillin och alvedon innan. Somnade om. Vaknade halv tio. Duschade och kokade havregrynsgröt. Fick i mig hela portionen vilket gjorde mig smått lycklig, dels för att min hals inte dog helt och dels för att jag var vrålhungrig.

Är trött som fan.

Saft saft hallonsaft bättre saft har ingen haft

Om jag orkar när jag vaknat och duschat och petat i mig frukost ska jag gå och köpa hallonsorbet. ÄR sjukt sugen på det nu! Eller: Om vi har hallon ska jag göra glass på turkisk yogurt.
   Som det kanske märks så är jag lite inne på hallon just nu...

Cry baby

Det gör så ont i halsen att jag vill gråta varje gång jag sväljer. Och jag är törstig hela tiden så jag dricker och därmed sväljer väldigt ofta. Vilket suger rätt hårt.
   Jag har sovit sedan... Jag vet inte. Åtta ungefär. Vaknade nu och kan absolut inte somna om för min hals gör ont och jag är hungrig. Så jag sitter och grinar och tycker synd om mig själv.

Saknar Erik. Som fan. Vet inte om jag kommer träffa honom något idag. Vill faktiskt inte smitta honom och jag tror knappast han vill bli smittad. Fast så åker han imorgon och sen åker jag på torsdag så jag kommer inte kunna träffa honom förrän på måndag, kanske söndag beroende på hur tidigt vi kommer hem. Vilket suger stenhårt.

Ska försöka somna om en liten stund - förhoppningsvis somna och sova hela natten och vakna relativt sent imorgon. Så får man lite mindre tid som vaken sjukling.

Maräng på vänster knappklick

Åkte till vårdis idag och fick bekräftat att jag har halsfluss och så fick jag penicillin som jag ska ta i tio dagar. Fast det kan hända att det inte är halsfluss utan körtelfeber, eller något helt annat. Det vet man inte serni, för jag fick inte ta några prover för doktorn var så säker sa han. Men om det är halsfluss så ska svullnades i halsen laggt sig om ett par dagar och är det inte bättre på fredag så måste jag tillbaks för då är det något annat.
   Jag hoppas på halsfluss för jag vill att det ska gå över så snart som möjligt för nu över natten har halsen blivit så svullen att jag verkligen inte ens vill dricka något, för det gör så jävla ont att svälja. Det gör faktiskt ont hela tiden.

Fast nu ska jag titta på bilder och kanske sova en sväng.


Vi tappar takten

I fredags sov jag hos Erik och hade picknick och åkte hem och gav Madde sin present och åt middag och sedan åkte jag till Ria och hade filmkväll och på natten vaknade jag inte och hade hög feber fast det beror nog på att jag åt alvedon regelbundet och så och sen idag fick jag skjuts av Rias pappa i hans supercoola MG och den var grön och det blåste om öronen och sen låg jag i badet och blev jätteglittrig för jag hade en badbomb med massor av glitter och jag har inte badat på flera månader och så åt jag tårta och päron och sen åkte jag till mamma och jag har inte tagit alvedon sen elva i morse och jag känner verkligen febern men jag vill inte trycka undan den nu så jag ska vara febrig och fanjävlig inatt och vara ensam och imorgon vet jag ingenting men jag åkter till stugan på torsdag och då fyller Sania år och sen kommer jag nog hem på söndag men jag vet inte och sen vet jag ingenting alls faktiskt men helgen därpå är det midsommarafton och jag vet inte vad jag ska göra faktiskt men jag har blivit bjuden till Baggböle av Maddes kompis och Baggböle hörs ju på namnet vad det är och Madde har berättat med stjärnor i ögonen att det är ett jäkla bonnfirande och de ungdomar som finns försvinner kvikt ut i skogen och super väl så det känns ju fan så lockande så jag vet inte alls. Fast jag vet nog aldrig någonting.

Fick se en bild på mamma. Hon var så söt. Simon blev förvirrad först, han trodde det var jag. Fast så lika är vi inte. Bilden var tagen innan hennes kusins konfirmation och endast för att mormor skämdes så mycket över henne. För vilka fruktansvärda kläder hon hade på en konfa.
   En grön, förstor tröja som såg så mysig ut och jeans med lappar på ena knät och "kram" skrivet i röda bokstäver. Håret var kort, pojkigt. Mormorskängorna var underbart fina. Fast hon hade tubsockar. Mamma älskar tubsockar och jag tycker det är vedervärdigt.
   Men jag beundrar min mamma. Hon är så stark. Så självständig och modig. Hon klarar liksom allt. Min hjältinna och idol. Hon är allt jag försöker vara men inte klarar av.
   Det suger ju lite. Men. Jag är jag och även om vi är lika så är hon en annan person, hur mycket jag än vill vara som hon.

Nu har jag ont i huvet också. Ska sova lite.

Godnatt typ.

FÖRSTA LOVDAGEN FTW

Håhå jaja. Regn och rusk utomhus. Picknick ändå. Såklart. Det finns inga dåliga väder, bara dålig inställning till vädret (det finns visst dåliga kläder! Så jävla dåliga! Helt sämst! Och vaddå "kläder efter väder"? Pfft, aldrig, det är vädret som ska klä sig efter mig. Typ). Dock inte i hamnparken som vi först tänkt, utan på stora scenen på torget. Under tak. Med sushi, cola, mosade muffins (som ingen åt av, hm, undrar varför), äpplen och kakor. Fast äpplet blev inte ätet, det kastade vi gris med istället. Sushin blev dock äten som fan, nomses.

Är hemma nu eftersom Madde fyller år, så jag ska äta middag med familjen. Sen drar jag till Ria och filmkvällar mig. Yey. Trevliga människor är alltid bra.

Såg också för en liten stund sedan att vi har ett hål i jätteträdet. Rakt igenom. Hihihihi.


Vi börja sommaren med sjuka.

Vakna fem på morgonen med hög feber. Äta alvedon och lyssna på Nick Cave. Kliva upp sex, äta fil och duscha en halvtimme. Klä på sig sommarkläder. Dricka te och äta macka. Läsa böcker. Gå till bussen och åka till skolan. Fika med klassen. Träffa kompisar. Leka med filmkamera. Få ont i magen och börja känna sig febrig. Pussas med Erik. Åka till mamma och somna. Bli upplockad av Madde och åka till Café Charm i Birsta. Äta sommarräkmacka. Åka hem. Leka med Izac. Sätta sig vid datorn.

Ska vila och dricka te och spela Sims3 ett par timmar innan det bär av mot stan med familjen för middag på Jop's. Sen ska jag träffa Erik och sova hos honom.
   Imorgon blir det picknick.

Med Alvedon och Ipren kommer man långt.

För jag har inte tagit studenten (men det har min syster gjort)


sol skratt feber champange elvira släkt tårta vänner
ballonger bål rosor serpentiner yrsel hundar musik



På bilden är Elvira och hänsysnslöst snodd från hennes blogg (där det finns mängder med helt underbara bilder)

Idag tog Elvira studenten och jag har massa hög feber. Äter Ipren och är yr och illamående och hoppas på friskhet tills imorgon. Väntar på att få åka hem till pappa. Vill sova. Vill allra helst krypa ihop i en soffa eller säng med någon och mysa framför en film tills jag somnar. Åh, det vore underbart.

 


Här är vi alla galna

Det är fint väder, jag är trött och har ont i ögonen/huvudet. Har roat mig med att vakna alldeles för tidigt, haft party med mig själv, duschat två gånger, druckit hinkvis med te och försökt mig på att teckna ett porträtt av Elvira (det gick ju sådär - hon fick en av universums knepigaste munnar).
   Jag är sommarvit om benen och har tofsar istället för den vanliga hästsvansen och har absolut inget vettigt att göra fram till jag ska in till stan vid två - tre. Det suger ju.

Tror jag ska roa mig lite till med att sminka mig och plocka på rummet. Kanske.

Glääää

Jag har ont i magen och lyssnar på Ebba Grön på vinyl och känner mig stentuff.

Flyktsoda

Were only in it for the drugs


Den här kommer med bara för att så få hört den och den är så fruktansvärt sämst
Were only in it for the drugs no 2 - höres bäst på mycket hög volym


Sofia Gisberg, vem är du?

Mwiiiiiihi, jag har sett Ållateatern och den var helt underbar. En massa små supersöta retards spelade upp "den inbillade sjuke" och de var så charmiga så man höll på att smälla av. Dessutom var de sjukt bra skådisar (och dansare och sångare), inte bara med mongomått sett. Och okej, det var typ inga mongon med (eller jo, ett par tre stycken) men det är så mycket enklare att skriva mongo och retards än utvecklingsstörda (förresten är inte det heller så jävla PK nu för tiden, det heter något annat och utvecklingsstörd är nästan lika fult som mongo).
   Skitsamma, folk fattar vad jag menar, och jag säger/skriver inte mongo i nedvärderande syfte, ty dessa skådisar var helt underbara. Brukar inte ha mongo som skällsord över huvud tagen. Äh.

I morse satt jag vid datorn för att låta tiden gå och stötte då på namnet Sofia Gisberg någonstans. Jag vet inte vart, i vilket sammanhang, eller varför hennes namn skulle finnas på någon av de sidor jag roade mig med. Men. Skulle nu lite snabbt googla fram namnen på personen som ritat Vängåvan-fontänen. Gissa vad hon hette. Annette Dahl. Nej, jag skämtade. Sofia Gisberg såklart.
   Snacka om olustkänslor jag fick där.
   Hon var förresten ganska tuff hon, Sofia Gisberg. Rätt söt och med små runda glasögon fastklämda på näsan och med en liten kedja på ena sidan. Dessutom formgav hon hur nobelldiplomen skulle se ut. Inte illa pinkat för att vara kvinna. Inte illa pinkat över huvud taget faktiskt.

Well, nu ska jag sova. Upp tid-tidigt imorgon och traska runt på stan med klassen och babbla om arkitektur i Sundsvall. Jag och Alex fick äran att prata om Vängåvan. Kallt som attan kommer det nog vara, men förhoppningsvis intressant. Efter det ska vi lyssna på nya rektorn och bekanta oss lite med nya lokalerna och sen ska jag vara med Erik.

Äuwik. Kan man säga. Det är kul.

Glada godnatthälsningar från retardhannah. Pft.

BOOM

Bio med Erik som sagt. Skrivet. Whatevah.
   Kommissarie Späck fick den äran att bli sedd. Den var bra. Kanske inte världens roligaste (hade jag missat början liksom innan filmen hade jag nog skrattat mer, för seriöst, det var hysteriskt, jag höll på att dö) men bra ändå.

Imorgon ska jag göra en jobbig sak som blir bra, fast den är inte så jobbig som jag kanske inbillar mig, kan bero på en annan grej att jag stressar upp mig som jag gör. I vilket fall orkar jag inte med folk som ringer eller drygar sig eller något i den stilen, för det kan tänkas att jag är rätt lättretlig. SMS från Erik och Alex uppskattas alltid, samt SMS i allmänhet som är trevliga. Bara så folk vet.

Ska även se... Vad de nu heter. En teater med en massa mongon. Det var inte så PK skrivet, men det skiter jag i för det är sant.

Nu ska jag i vilket fall sova, för jag ska upp tidigt imorgon.

Kinapuff 8D

Jag var på en riktigt bra föreläsning idag, med en kille som hette (eller ja, han heter väl fortfarande) Henrik Belfrage... tror jag. Hur som helst så var han duktig. Han pratade om våldsbrott och prykiskt störda människor och våld i partnetskap och stalking. Dock var det bara en timme, vilket var synd, jag hade lätt kunnat sitta en hel förmiddag och lyssna på honom, sjukt bra och väldigt intresant.
   Lunchen var dödlig. Vi diskuterade saker och på skämt satt vi och gav Juho och Robin olika ämnen och sa vem som var för och emot och de skulle debattera mot varandra. Lite skojigt var det att hela matsalen (som visserligen knappt var halvfull, men ändå) satt helt tysta.
   Sen hände lite oväntade grejer och så var jag modig och imorgon ska jag vara sjukt jävla modig och ikväll ska jag på bio med min pojkvän. Mys!

Ska plugga vidare lite nu, hejsvejs!

Key to my heart. Eller något annat sånt fånigt

På begäran av Ria kommer här bilder på min senaste påhitt. Har inte kunnat signera den eftersom det inte fanns någon svart tuschpenna hos mamma. Det suger lite smått.
   Jag har som sagt två toppkandidater på den. Den ena vet jag kommer uppskatta jättemycket att få den, den andra känns det mer vettigt att ge den till och jag vet att denne skulle bli väldigt glad, men hurvida den sistnämnda kommer uppskatta den så som den förtjänar vet jag faktiskt inte.


Grundad med akrylfärg i silver, påkladdad med olja, prickad med nagellack och så slutligen har jag sytt fast en nyckel.


Jävla skitdag

Det är jobbigt när man är ashungrig och frågar om det är långt till maten och om man kan ta något att äta innan för man svälter ihjäl och får till svar att det är alldeles strax mat, ät inget. Och så får man vänta två timmar innan de som ska laga maten ens börjar och man kräks galla för att man är så jävla hungrig. Dessutom är jag på uselt humör för ingen vill vara med mig och jag orkar inte göra något för jag har fetaste jävla mensvärken och det finns inga värktabletter och jag kan bara trösta mig med att det inte är så jättesuperilla åtminstone, det brukar vara värre.

Har städat lite idag. Packat. Ska äta middag och sedan åka till pappa. Är klar med en tavla. Funderar på vem jag ska ge den till. Har två toppkandidater. Avslöjar inte vilka eftersom båda läser här ibland. Bilder kommer senare. Nu ska jag gå och övervaka maten.

5/6 2010

Okej, jag har sovit nästan femton timmar inatt. Känner mig utvilad för första gången på väldigt länge.
   Hittade minneskortsgrejen så här kommmer lite bilder från bröllopet! Ursäkta att det är få och dåliga bilder, men jag hade bara mobilen att använda.

Först - egobilder på mig själv. Bara för att jag så sällan är nöjd med mitt utseende.


Sedan - brudparet. Som sagt, dåliga bilder. Och att de (speceillt pappa) ser lite småmongo ut på en del bilder beror på att de grät.



Patetiskhetshannah

Inatt sov Erik hos mig och jag fick magkattar och ägna typ två timmar åt att spy och grina. Nere i soffan i hallen med sällskap av mamma, Erik låg i sängen och sov inte (fast det trodde jag att han gjorde så jag ville inte väcka honom).
   Åkte till pappa och fixade mig fin, sen bar det av till kyrkan där pappa och Madde var helt underbart vackra.
   Drog vidare till norra berget där bröllopsfesten skulle hållas men jag mådde jätteilla och innan middagen satte min mage igång med att göra ont som fan. Så nu ligger jag på mitt rum och vill bara kräkas och känner mig jätteövergiven och sorglig (det sistnämna är just vad jag är).

Har tappat bort min grej som jag för över bilder till datorn med, men jag tror jag glömt den hos pappa, så jag kommer slänga in bilder här imorgon.

Ska försöka sova en stund nu, ciao

<3

När livet suger är det bra att det finns människor som bryr sig.
   Alex, jag hoppas du förstår att det är dig jag menar. Vad skulle jag vara utan dig? Du är min syster, min fru, bästavän och styrka. Jag älskar dig jättemycket.

ibland känns det som ni lever så mycket mer

Imorgon vill inte jag gå i skolan. Funderar på att göra det ändå. Eller om jag bara ska dit och hämta naturkunskapsgrejer. Annars lär jag vara hemma imorgon.
   Ska även hem till Joche på kalas, kanske få sovsällskap av Erik.

Jag har ångest i magen och gråt i halsen och snart ska vi äta pannkakor och jordgubbar på altanen fast det är kallt ute. Jag borde vara glad. Jag har haft en bra dag.


Greenberrys? WTF?

Somnade vid sju, blev väckt halv ett. Åt Bullens Pilsnerkorv och macka med brieost. Noms. Åkte till Släda och köpte en massa fina och färgglada blommor med mamma. Mötte Per vars motorcykel gått sönder. Stackarn. Han skulle till Härnösand och besikta den, men den dog så nu ska han och mamma försöka få hem den.

Är lite illamående.

Annars är det fina fisken, ska läsa underbara "Stolthet och fördom och zombier" i solen med glassen som blev kvar av det jag gjorde igår (turkisk yogurt, jordgubbar, björnbär, florsocker, citron). Inte för att det är så jättevarmt ute. Men det är sol iallafall.

Bakom regn så kommer sol solglasögon gör dig cool

Vi skulle ju kunna låtsas att jag klivit upp jättetidigt. Somnat i god tid igårkväll och vaknat pigg och utvilad lite innan sex, med gott om tid på mig att duscha, äta frukosto och greja på innan skolan. Ifall vi låtsades alltså.

I själva verket har jag inte sovit en blund på hela natten. Är stressig och sömnlös och jag hoppas jag kan somna ett par timmar nu på morgonen så jag inte är helt zombie idag. Ska för övrigt vara hemma och störa min söta mamma som inte har några lektioner och därför stannar hemma och jobbar imorgon. Idag. Så förvirrande.

Vill förresten påpeka att min Joche fyller år idag. Arton. Nice shit yao.
   Han är en av de jag fortfarande umgås med som jag umgåtts med längst. Vilket inte är många år, jag som trodde jag skulle ha samma vänner hela livet. När jag var liten alltså. För hur gick det att vara utan mina kompisa (framförallt Emelie)? Gick ju inte. Nu har jag visserligen sporadisk kontakt med en del ibland, men det är inte mycket det.


Joche med hundögon och ett mycket bedårande löv

Till Joches ära dök det upp lite bilder hittade på google och som liksom hör till hela artonårsgrejen.


Berätta för mig hur man bryter isen

Igår var jag för övrligt med Alex. Vi skrev en massa på vår rapport till samhällskunskapen, det känns som vi kommer att klara den biten äntligen. Dock är det ganska kul - vår ursprungrapport handlade om bibliotek, sedan ändrade vi ämnet till ätstörningar och nu har den förvandlats till en rapport om kvinnor och skönhetsideal. Underbart.

Idag fick jag också beröm av mamma. Vi satt ute på altanen till bara för en liten stund sedan och andades sommarnatt och pratade om allt och inget och så berömde hon mig för att jag klarar skolan så bra. Jag har inte så mycket frånvaro längre, jag har flera VG:n och till och med MVG:n och det ser ut som jag kommer få hyfsade betyg den här terminen också. Det gjorde mig glad. Att hon faktiskt märker det. Märker att jag kämpar lite mer, orkar lite längre.
   Nu sitter jag mest och är ledsen och vill att min pojke ska ligge här med huvudet mot min mage. Det är han himla bra på och det är så mysigt.

Godnatt kanske.


Om mina fingrar bara inte vore så kalla och stela

Det är läskigt. Allt är läskigt.
   Jag har samma märkliga huvudvärk jag hade i nian. Jag försöker logga in på allt med lösenord jag inte haft på de senaste två-tre åren. Jag småäter. Jag får ångest helt utan förvarning och utan anledning.


Det löser sig nog. Det brukar det göra.

Dagens inköp fick bestå av supersöta leggings, vita med stora svarta prickar (ska köpa ett par till fast svarta med vita prickar), svarta stay-ups, svarta sockar (ska köpa ett par till, vita) och ett par till svarta sockar, fast jättetunna med hjärtan på.
   Måste köpa röd hårfärg och blekmedel innan lördag, samt att jag måste hitta någon att traska på stan med så jag får köpa mina strumpor och en present till Alex (alltså - jag efterlyser stadssällskap tillochmed senast tisdag (om jag nu kommer orka göra något på tisdag, det återstår att se, om allt går som planerat kommer jag inte vilja röra mig då) eftersom hon åker bort på onsdag och måste ha detta innan det). Intresserad någon?

12.

Älska som om du aldrig har blivit sårad


okänd~

Vi delar ingen glädje och förlorar kontrollen

Joy Division - She' lost control


Confusion in her eyes that says it all
She's lost control
And she's clinging to the nearest passer by
She's lost control
And she gave away the secrets of her past
And said I've lost control again
And a voice that told her when and where to act
She said I've lost control again

And she turned around and took me by the hand
And said I've lost control again
And how I'll never know just why or understand
She said I've lost control again
And she screamed out kicking on her side and said
I've lost control again
And seized up on the floor, I thought she'd die
She said I've lost control
She's lost control again
She's lost control
She's lost control again
She's lost control

Well I had to phone her friend to state my case
And say she's lost control again
And she showed up all the errors and mistakes
And said I've lost control again
And she expressed herself in many different ways
Until she lost control again

And walked upon the edge of no escape
And laughed I've lost control
She's lost control again
She's lost control
She's lost control again
She's lost control


allt det där gamla får vara glömt

Jag är glad att skolan snart är över. Verkligen.

"Natten är vacker och månen är full, du är som natten och jag är som månen"

Nej, jag har inte pluggat idag. Måste dock skriva krimjävelskapet till imorgon. Naturen med, vore en fördel, men... Böckerna och anteckningarna är på skolan. Så går det när man blir "sjuk".
   Jag saknar människor. Eller två. Faktiskt bara två. Den ena är det märkligt att jag saknar.

Imorgon kanske det bli en bra dag. Jag vill nog gärna tro det. Fast jag inte får träffa de jag saknar.

Undrar vad folk ska göra i helgen. Jag vill inte sitta inne, jag vill ut ut ut och leka, vad som helst med vem som helst. Göra sånt inte Hannor gör.


Sunny day, lovely day

Jag har kommit på att jag har alldeles för lätt för att svimma. Och kräkas. Ifall någon undrar liksom.

Sånt där som kommer och går

Inatt är en sådan natt då jag önskar att jag hade egen lägenhet. Inatt är en natt då jag är orosfylld och måste ut. Helst på en promenad, men bara att sitta ute med en kopp te och känna den fuktiga nattluften göra mina ben stela räcker för många nätter framåt.
   Är för trött i ögonen för att läsa. Kan inte gå ut, för ut på baksidan tar jag mig genom mammas rum och hon vaknar av vad som helst, och ut på framsidan kommer jag inte av samma anledning (inte att jag måste gå genom någons sovrum utan för att mamma vaknar superlätt). Inte ens te kan jag koka då mamma bor utan dörr brevid köket.

Jag får överleva ändå. Utan sömn och utan nattluft.


RSS 2.0